Geçtiğimiz yıl Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül önderliğinde kutulan ve 10 Haziran'da parti statüsüne kavuşacak olan Türkiye Değişim Hareketi (TDH), yakaladığı ivme ile diğer siyasi rakiplerine gözdağı vermişti.
Ancak, özellikle geçtiğimiz hafta sonu Ankara'da yapılan CHP'nin büyük kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Başkanlığı'na seçilmesiyle birlikte, TDH'de rüzgarın yönü değişti. Başta Ege Bölgesi olmak üzere Gaziantep, Trabzon ve son olarak ilimiz Körfez İlçede TDH'den kopmalar başladı.
Bunların büyük bir bölümü CHP'ye kayarken, ilimiz Körfez ilçeden istifa eden grup, şimdilik henüz bir partiye geçmiş durumda değil. Ama ilçemiz TDH yönetimi yaşanan bu sıkıntılara rağmen dimdik daha da kenetlenmiş olarak ayakta duruyor. Diğer illere nazire yaparcasına, partilerine ve genel başkanları Mustafa Sarıgül'e sımsıkı bağlılıklarını gösteriyorlar.
Bu yazı Kulis bölümü’nde 28.05.2010 tarihinde yayınlandı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
Etiketler:
tdh,
chp,
siyasi,
Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.