Bu Çocuk Yaşamalı

[-]Normal[+]

1 Temmuz 2008 yılında lösemi tanısı konulan ve tedavisi süren 14 yaşında ki Mehmet Ateş'in yaşam mücadelesinde son şansı ilk nakli.

Eğitimci Fatma Ateş ve memur Ramazan Ateş'in tek çocukları olan Mehmet Ateş, 3 yıldır lösemi ile savaş verirken onun hayatta kalması için tek şansı ilik nakli

MEHMET 3 YILDIR MÜCADELE EDİYOR

Hepinizin hatırlayacağı gibi geçtiğimiz aylarda Minik Sıla için yaptığımız haberleri ve yardımları, hepiniz anımsayacaksınız. İşte ilçemiz sakinlerinden Ateş çiftinin tek çocuğu olan Mehmet Ateş'de bu amansız hastalığın pençesinde. Eğitimci Fatma Ateş ve memur Ramazan Ateş ailesi, çocuklarının hayatta kalması için mücadelelerini sürdürmeye devam ederken, durumu gün geçtikçe ağırlaşan Mehmet Ateş için henüz Türkiye'de uygun bir ilik bulunamadı. Kendi imkanları ve çevreden aldıkları yardımlar ile 3 yıl mücadele eden Ateş ailesin tek dileği, Mehmet Ateş'in yaşaması.

HASTANEDE GİRDİĞİ SBS SINAVINI KAZANDI

Mehmet Ateş'in hayatına devam etmesi ve hastalığına rağmen, son 2 yıldır okula gidemese de evde eğitim sistemiyle kazandığı, Anadolu Lisesi'ni okuyabilmesi, daha da önemlisi yaşayamadığı çocukluğun ardından, gençliğini yaşaması için Baba Ramazan Ateş çaresizlik içinde, kendilerine uzanacak yardım eli bekliyor. Ateş ailesi eğer şeytanın bacağını kırarda, duyarlı insanlar yardım ederse Almanya'da bir üniversitede Mehmet Ateş'e ilik nakli yapılacak. Baba Ramazan Ateş'ten alınacak olan ilik ile, Mehmet yaşama yeniden tutunacak.

"TEK ŞANSIMIZ İLİK NAKLİ"

Her sabah uyandığında oğlunun nefes alıp almadığını kontrol eden baba Ramazan Ateş " Oğlum benim hayatta ki tek varlığım. O gerçekten çok zeki bir çocuk. Benim oğlum yaşamalı onu yaşatmak içinde elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Buda bir yere kadar şimdi bizim tek şansımız Almanya'da ilik naklini gerçekleştirmek. Bunun için sadece oğlum için oğluma can verebilmek için duyarlılık bekliyorum" dedi. Anne Fatma Ateş ise, "Evladınızın gözünüzün önünde erimesini seyretmek, bir annenin hayatta yaşayabileceği en büyük acı. İşte  bu yaşarken ölmek gibi bir duygu. Son şansımız ilik nakli. Yeter ki Canımdan can gitsin, ama evladım bu yaşam mücadelesinde yenik düşmesin" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Geri izlemetrackback
Merhaba, yorum yazmak için oturum açınız

yorum yaz

Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.

Oturum açtıktan sonra bu sayfaya otomatik olarak yönlendirileceksiniz.