Gölcük'te marka olmuş, tarihi tertemiz, kuruluşu pırıl pırıl insanlarla dolu müesseselerden bahsetmek benim için büyük keyif ve büyük sevinçtir.
İşte rahmetli Ali Serbes Dayı'nın yarım asır önce kurduğu Özserbesler, bugün bölgenin önemli gurur abidelerinden biri.Fahrettin Serbes ve iki çalışkan oğlu Yavuz ve Ercan Serbes'in omuzlarında her geçen gün biraz daha yükselen, aile geleneklerinden ve geleneksel tatlarından hiç bir zaman ödün vermeden bugünlere gelen Özserbesler'in geçmişinden bugüne kadar tüm emeği geçenlere teşekkür de bir Gölcüklü olarak bizlerin görevi olmalıdır. Rahmetli Ali Dayıyla bol bol sohbet eder, tarihi olayların hikayelerini kendisinden zevkle dinler, yazın dondurma ve limonata, kışın da salep ve bozayla yaptığımız sohbetlerin tadına doyum olmazdı. Zaman zaman Ali Dayı'nın anlattıklarını köşeme taşır, O'nun başarı ve ilginç hayat hikayesini sizlerle de paylaşırdım.
Aynı sevgi ve saygıyı bugün sevgili oğlu Fahrettin Serbes'le son derece güzel ve seviyeli bir şekilde sürdürmekteyim. Yine sevgili Fahrettin Abinin işini çok seven, son derece önemseyen ve çalışkan iki oğlu Yavuz ve Ercan da dedelerinin başlattığı geleneği her zaman başarılarla süslemek adına gerçekten çok çalışıyorlar. Özserbesler'de gerçek bir ekip çalışması var. Bir yandan pasta, baklava gibi yapımı son derece zahmetli olan büyük titizlik ve özen isteyen tatlıların yanı sıra kuruyemişin her zaman en sağlıklı ve en leziz çeşitlerini de müesseselerinden hiç eksik etmiyorlar. Sürekli temiz, leziz ve gerçek bir ağız tadıyla yöre halkına hizmet etmenin mükafatını da 50 yıllarını başarıyla kutlayarak alıyorlar. Yine dondurma deyince de onun en güzel çeşitleri ve en leziz tatlarıyla da Özserbesler'i Gölcüklüler bulabiliyorlar.
Söyledik ya, bu iş bir ekip çalışmasıdır. Bu çalışmanın kurallara uygun ve doğru yapıldığını görmek bizleri de yakın dost ve arkadaşları olarak gururlandırıyor. Önceki gün dev bir pasta için Özserbesler'in pasta ekibi titiz bir çalışma başlattı. Fahrettin Serbes, büyük bir heyecan ve keyifle pastanın hazırlanışını baştan sona kadar izledi ve denetledi. Sonunda ortaya mükemmel bir eser çıktı. Bununla gururlanmamak da mümkün değil. Şimdi o güzel pasta Özserbesler'in vitrinini ihtişamla süslerken yine değişik çeşitlerde ve tatlarda çikolatalısından, muzluzusuna, franboğazlısından, vişnelisine kadar bin adet pasta yılbaşı için Gölcüklülerin hizmetine sunulmuş durumda.
Evet sevgili Özserbesler, 50 yıllık özel geleneğinizde nice güzelliklerle dolu yıllar ve başarılar diliyoruz.
Çocukların hassasiyeti
Misafirlerimle sohbet ediyorum. Bir anda kapı açılıyor ve içeriye çocuklar doluyor. Hani çocuk dediğim de, gençliğe hızlı adım atan ilköğretim 7. Sınıf öğrencileri. İlçemizin başarılı okullarından Piri Reis İlköğretim Okulu'nda okuyorlar. Geçen yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından kendilerine laptop sözü verilmiş. Bir yıl boyunca büyük bir heyecan ve özlemle laptoplarını beklemişler. Bu düşleri gerçekleşmeyince de, tatile hayal kırıklığıyla girmişler. Bu yılsa, laptopların dağıtılmaya başladığını görmek Onları önce heyecanlandırmış bu laptoplar; geçen yıl bize söz verilmişti, herhalde bize dağıtacaklar diye düşünmüşler.
Ancak laptopların 6. sınıflara dağıtılmasıyla birlikte kırılmışlar. Biraz öfkeli, biraz kırgın ama kararlı bir şekilde seslerini yükselterek bize geldiler. Laptopların kendilerinin hakkı olduğunu çünkü, kendilerine laptop için söz verildiğini söylüyorlar. Çocuklar aynen böyle diyor: "Bir de söyledikleri çok ilginç bir söz var "Öğretmenlerimiz okulda bize hakkımızı mutlaka aramamızı söylüyorlar. Bizler de hakkımızı arıyoruz. Yani bize söz verilen laptopları istiyoruz."
Bu yazı Gündem bölümü’nde 30.12.2009 tarihinde yayınlandı
Bu yazıya ait yorumları RSS ile takip etmek için tıklayınız
Etiketler:
laptop,
özserbesler,
ali serbes,
toplam 1 yorum|yorum rss
sosyalist | KatılıyorumKatılmıyorum (5.0/10 puan) | 11 Ocak 2010 12:51
Yorum yazmak için oturum açmanız gerekiyor.
Üye değilseniz, sadece bir dakikanızı ayırarak hemen üye olabilirsiniz.