25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Gölcük'te önemli bir farkındalık etkinliği gerçekleştirildi. Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü iş birliğiyle Sanat Galerisi'nde düzenlenen programda katılımcılar mor boyaya bulanan eller ile "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" pankartına iz bıraktılar.
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü münasebetiyle Gölcük Belediyesi, Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü ortaklığında Sanat Galerisinde bir farkındalık programı düzenlendi. Programda, kurumların şiddete karşı ortak duruşunu ortaya koyuldu. Programın başında katılımcılara çiçekler takdim edilirken, programda mor boyaya bulanan eller "Kadına Yönelik Şiddete Hayır" pankartına iz bırakmak için uzandı.
Katılım yoğun oldu
Programa Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Uzuner, Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü Başkomiseri, Gölcük Kent Konseyi Başkanı Fatih Bayram, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selma Cebeci, AK Parti Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mehveş Yorulmaz ve yönetimi, CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz ve yönetimi ile davetliler katılım sağladı.
Cebeci: "Şiddetin hiçbir gerekçesi yoktur"
Programın açılış konuşmasını Gölcük Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Selma Cebeci, gerçekleştirdi. Cebeci, "Bugün burada, toplumumuzun yüzleşmesi gereken en temel sorunlardan biri olan kadına yönelik şiddete karşı ortak bir irade ortaya koymak için toplandık. Şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir kabul edilebilir yanı yoktur. Kadınların güvenliği, huzuru ve yaşam hakkı; toplumun onurudur. Bu mücadelede hepimize sorumluluk düşüyor. Sessiz kalmamak, görmezden gelmemek ve her koşulda adaletin yanında durmak zorundayız. Katılımınız ve duyarlılığınız için teşekkür eder, programımızın kadınların güçlenmesine katkı sunmasını dilerim" dedi.
Bayram: "Kadına şiddet insanlık suçudur"
Akabinde Gölcük Kent Konseyi Başkanı Fatih Bayram, söz aldı. Bayram, "Bugün burada, toplumumuzun en acı gerçeklerinden biri olan kadına yönelik şiddete dikkat çekmek için bir aradayız. Bu mesele sadece kadınların değil; insanlığın, vicdanın ve toplumsal adaletin meselesidir. Kadına şiddet; bir evin içinde sessizce yaşansa da, bir sokağın köşesinde görünse de, bir toplumun geleceğini derinden yaralayan bir insanlık suçudur. Hepimiz biliyoruz ki şiddet sadece fiziksel değildir; sözle, davranışla, baskıyla, görmezden gelerek de şiddet uygulanabilir. Bizler, her bir kadının güven içinde yaşadığı, kendini özgürce ifade edebildiği, haklarına sahip çıktığı bir toplum inşa etmek zorundayız. Bu sorumluluk; ailelere, kurumlara, yöneticilere, tüm topluma aittir. Bugün buradan bir kez daha yüksek sesle söylüyoruz: Şiddetin bahanesi yoktur. Şiddetin mazereti yoktur. Kadına şiddete hayır! Unutmamalıyız ki kadına verilen her destek, geleceğe verilen bir destektir. Her koruyucu adım, yarınlarımızı güçlendirir. Hep birlikte, kadınların güçlü olduğu bir toplumun daha güçlü bir gelecek olduğunu hatırlamalıyız. Bu farkındalığa katkı sunan tüm kurumlarımıza ve değerli katılımcılarımıza teşekkür ediyorum. Birlikte, şiddetsiz bir toplum mümkün" dedi.
Sunumlar ve bilgilendirme çalışmaları yapıldı
Programın devamında Gölcük Sosyal Hizmet Merkezi Şiddetle Mücadele İrtibat Noktası görevlisi Eda Aksu ve Sevgi Pamuk kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik bir sunum gerçekleştirdi. Sunumda Şiddetle Mücadele Hattı Alo 183 ve Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi hakkında katılımcılar bilgilendirildi. Akabinde Gölcük İlçe Emniyet Müdürlüğü Aile içi Şiddet Büro Amirliğinden polis memuru Ahmet Efendioğlu, Kadın Destek Uygulaması (KADES) hakkında bilgilendirmede bulundu.
Anıtpark'ta sergi açıldı
Etkinlik, Anıtpark'ta kadına yönelik şiddetle mücadeleyi konu alan serginin gezilmesiyle devam etti. Alanda, Gölcük Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü vatandaşlara bilgilendirme yaparken, İlçe Emniyet mensupları da acil yardım uygulaması olan KADES'i anlatarak farkındalık oluşturdu.
Haber: Serap DURUKAN