15838,06%0,56
43,97% 0,05
51,25% 0,27
7340,62% 1,91
11976,41% 1,08
Başkan Alp’ten gündeme dair önemli açıklamalar
AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, geçtiğimiz gün parti binasında basın mensuplarıyla haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Alp, gündemi değerlendirirken,15 Temmuz günü programı hakkında da bilgi verdi.
Alp, “O gece aynı anda tüm Türkiye aynı çerçeve içerisinde resmi programlar yapılacak”
Toplantıda gündemi değerlendiren AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp, yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi; “Önümüzdeki cumartesi günü 15 Temmuz bir destandır. 15 Temmuz bir diriliştir. 15 Temmuz bir milletin darbeye işgale birilerinin küresel güçleri içerideki uzantılarıyla beraber hareket eden bu ülkeyi işgal etmesi bir duruş göstermesidir. Tabi ana muhalefet partisi bu darbe girişimini sulandırmak çerçevesinde kontrollü darbe bunu üreten de Fetö’ydu. Maalesef bunu satın alan da Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı oldu. Bunu yapmak 249 şehidimize de hakarettir. 15 Temmuz 249 şehidimiz var. O gece aynı anda tüm Türkiye aynı çerçeve içerisinde resmi programlar yapılacak. 15 Temmuz ne Ak Partinin ne CHP’nin ne de MHP’nin değildir. Türk milletinin sahiplendiği bir zaferdir. O yüzden biz de üstümüze düşen görevi yapmak adına 15 Temmuz günü her bir üyemiz teşkilatımız orada olacak. Onun haricinde biz de elimizden geldiğince bu resmi programa her türlü desteği vereceğiz. 15 Temmuz 249 şehidimizi rahmetle anıyoruz.
“Şu anlık adaylık için olan kararımız devam ediyor”
Kongre sürecimizi başlattık. Şu anlık adaylık için olan kararımız devam ediyor. Tak listeli olacak bu kongreler. Bizim adaylığımız şu an söz konusu. Genel merkezle ilgili bir sorun olacağını sanmıyorum. İstişarelerimizi bu süreçte devam ettiriyoruz. Muhtemelen bizim devam etmemiz de söz konusu. Eğer bir aksilik sorun olmayacaksa biz de önümüzdeki süreçte kongrede yeniden devam edeceğiz. Yönetim de muhakkak değişiklik olacak. Sayımız 30’dan 25’e düştü. Bu bağlamda biraz sıkıntı çekeceğiz. Biz bu süreç içerisinde 3 seçim geçirdik. 2 genel başkan değişikliği yaşadık ve 1 darbe gördük. Benim teşkilatımın benim sürecimde ilçe yönetimi, kadın kolları, gençlik kolları. Bütün teşkilatlarımın hakkını hukukunu korurum. Kimseye bu manada söz söyletmem.
“21 Temmuz’da delegasyon seçimimiz var”
Delege süreci 21 Temmuz’da delegasyon seçimimiz var. Biz şimdi doğal olarak istişare partisiyiz. İstişare çerçevesinde delege listelerimizi de hazırladık. Delege listelerimiz kriterlerimiz var. Bütün mahalle başkanlarımızla il yöneticilerimizle ilgili kişilerle delege listelerimizi hazırladık. İlden komisyon geldi. Komisyon baktı. Kriterlerimiz uygundur dediler. 21 Temmuz da bu delege listelerini üyelerimizin tercihine sunacağız. Ondan sonra da tarihler belli olacak. 19 Ağustos delegasyonun bitişi. 19 Ağustos ve sonrası ilçe kongreleri tarihleri. Her seçim bir belirsizlik getirir. Doğal olarak toplumda bir endişe yaratıyor. Beraberinde ekonomik veriler değişiyor. Siyasi dengeler değişiyor. 2019’da yapılacak olan milletvekili seçimi ve aynı gün olacak genel başkan seçimlerinin değişeceğini tahmin etmiyorum. 15 yılda 12 seçim geçirdik. Zor bir süreç geçirdik. Kolay şeyler değil” diyerek açıklamalarına bitirdi.
