• BIST 100

    9362,19%1,04
  • DOLAR

    38,08% -0,13
  • EURO

    43,47% -0,38
  • GRAM ALTIN

    4072,70% -0,63
  • Ç. ALTIN

    6589,19% 0,12

“BİZ EMEKLİLER SADAKA DEĞİL KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”

DİSK Emekli-Sen Gölcük Şube Başkanı Hamza Kaya, Diyanetin “Emeklilere ve Asgari ücretlilere fitre verilebilir açıklamalarına tepki göstererek, “Biz emekliler sadaka değil kazanılmış haklarımızı istiyoruz” dedi.

Ekonomi 20.02.2025 16:58:00 0
 “BİZ EMEKLİLER SADAKA DEĞİL KAZANILMIŞ HAKLARIMIZI İSTİYORUZ”

“Emekliler, yıllardır asgari düzeyin altında yaşamlara mahkûm ediliyor”

DİSK Emekli-Sen Gölcük Şube Başkanı Hamza Kaya, yapmış olduğu acıkmada, “ Emeklilere Bayramlaşmayı Çok Görenlerle Bayramlaşmıyoruz! Asgari ücret yılın ilk ayından açlık sınırı altına düştü. Emekli aylıkları ise açlık sınırının altındaki asgari ücretten dahi düşük! Emekliler, yıllardır asgari düzeyin altında yaşamlara mahkûm ediliyor! Bizlerden aldığımız aylıklarla karnımızı doyurmamız, faturalarımızı ve kiramızı ödememiz, doktor masraflarımızı karşılamamız bekleniyor. Oysa gerçek bambaşka! Gerçek, Ankara’da yaşamak için sabah akşam taksiye çıkmak zorunda olan bir emeklinin “17 bin lira kiram var, 16 bin lira emekli aylığım” sözlerindedir. Gerçek, pazardan çürük meyve toplayan 70 yaşındaki bir emeklinin gözlerindedir. Gerçek, “eşimi emeklilikten bu yana tatile çıkaramadım” diyen emeklinin can sıkıntısındadır. Gerçek, sabahın dördünde ucuz et kuyruklarında sıraya giren emeklilerin soğuktan hissetmedikleri ellerindedir” dedi.

“Gelin, aylık 14 bin lira ile siz yaşayın, evinizin ekonomisini siz dengede tutun”

Kaya, “Gerçekler gün yüzü gibi ortadayken AKP’li Elitaş şöyle sesleniyor: “Emekli aylığı zammı kısa uzun vadede enflasyonu artırarak ekonomik dengesizliklere yol açar!” Sayın Elitaş’a sesleniyoruz:  Ekonomik dengesizliklerin nedeni sermaye yanlısı, deneysel ekonomi politikalarınızdan başka bir şey değildir! Gelin, aylık 14 bin lira ile siz yaşayın, evinizin ekonomisini siz dengede tutun! Evet, gerçekler gün yüzü gibi ortada! Ancak Elitaş sefalet içindeki emeklilerin aylıklarına yönelik şöyle konuşuyor: “Diyelim ki 30 bin lira maaş alan bir kişiye 10 bin lira ilave zam yaptığınızda; bunun 3 bin lirasını harcayayım, 7 bin lirasıyla tasarruf edeyim demez. 15 bin lira da yapılsa eskiden kalmış eksik gördüğü ihtiyaçlarını bir an önce gidermenin yoluna gideceğinden dolayı enflasyona baskı unsuru… gelecek süreçlerde mutsuzluk yaşanır. Gerçeklere gözlerini kapatan Elitaş ile iktidara sesleniyoruz: Bu ülkede yıllardır yüzü gülenler yalnızca iktidar ve sermayedir! Bu ülkede bir avuç azınlık karşısında milyonlar, umutsuz, mutsuz, karamsardır.  Emekliler, bu ülkenin ekonomisinin kalkınması için yıllarca alın teri dökmüş yurttaşlardır. Bunca yıl emek vermiş milyonlarca yurttaşa insan onuruna yaraşır bir yaşam sağlamak devletin sorumluluğundadır. Asıl dengesizlik, evini ısıtan bir emeklinin kirasını ödeyemediği; ilacına para yetiştiren bir emeklinin ekmek alamadığı bu düzeni yaratanlardadır” dedi. 

“Emeklilerin aylıkları ceplerine girmeden eriyip gidiyor”

Sözlerine devam eden Kaya, “Konfederasyonumuz DİSK’in araştırma merkezi tarafından hazırlanan rapora göre; emekli aylıklarının enflasyon karşısındaki kaybı yalnızca Ocak ayında 14,3 milyar lira! 14 bin 469 lira olan en düşük emekli aylığının Ocak 2025’te 728 liralık kısmının enflasyon karşısında eridiği görülüyor. Gıda enflasyonu tırmanmaya devam ederken emeklileri bu yıl da boş iftar sofraları, buruk bayram sabahları bekliyor. Yıllarca sendikamızın emekli aylıklarının düşürülmesine ve asgari ücretin çok daha gerisinde bırakılmasına karşı yükselttiği mücadele ve ısrarcı taleplerimiz sonucu 2018 yılında yılda iki kez verilmeye başlanan ve geçtiğimiz yıl 3 bin lira olarak verilmeye devam edilen emekli ikramiyeleri mevcut ekonomik koşullarda çoktandır anlamını yitirmiş bulunuyor.  Oysa bayram ikramiyesi, emeklilerin çocukları ve torunlarıyla, güle oynaya geçirecekleri bayram günlerine işaret ediyor. Hiç değilse bir bayram sabahında emeklilerin yüzlerinin gülmesine, ertesi günü düşünmeden torunlarına bayram harçlığı vermelerine olanak tanınması anlamına geliyor. Ne var ki emeklilerin aylıkları ceplerine girmeden eriyip gidiyor! Müjdeler eşliğinde duyurdukları bayram ikramiyeleri ise borç batağındaki emeklilere bir gün olsun rahat nefes aldırmaya yetmiyor” dedi.

“Emekliler, her bayrama daha da yoksullaşarak giriyor”

Kaya son olarak, “Emekliler, her bayrama daha da yoksullaşarak giriyor.  Emeklilere bayramlaşmak çok görülüyor! Bugün, bu tablonun yaratıcılarına; buzdolabımızı boşaltanlara, bizleri kuru ekmeğe mahkûm edenlere karşı buradayız!  İktidarın emeklilere reva gördüğü bu düzen, emekçilerden ve emeklilerden aldıklarını sermayeye peşkeş çekmekten ibarettir. Bu düzen, bizden aldıklarıyla bayram edenlerin düzenidir. Bu düzeni değiştirdiğimiz gün, bayram günümüz olacaktır! Milyonlarca emekliyi, kendi mutlulukları, kendi bekaları, kendi servetleri için sefalete sürükleyenlerle bayramlaşmıyoruz! Haklı taleplerimizi dile getirmekten vazgeçmiyor; emeklilerin temsil edilmediği masalarda karar verilen üç kuruşluk bayram ikramiyelerini kabul etmiyoruz!  Bayram ikramiyelerimizin asgari ücretin altına düşmeyecek biçimde güncellenmesi gerektiğini, inatla, ısrarla vurguluyoruz!” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Haber: Serap DURUKAN

 

 

       

Bakan Tunç’tan Büyükakın’a ziyaret

Anahtar Parti’den Gölcük Emniyet Müdürlüğü’ne Ziyaret HOYUR: “GÜVENLİ BİR ŞEHİR, HUZURLU BİR TOPLUMUN TEMELİDİR”

Tülü, “Bağış yapan hayırseverlerimize plaket vereceğiz”

GÖLCÜK’TE RİSKLİ YAPILAR BİRER BİRER YIKILIYOR

DİSK Emekli-Sen’den 1 Mayıs’ a davet

İYİ Parti Yönetimi Ziraat Odasını Ziyaret Etti

23 Nisan’da İzmit’i çocukların neşesi saracak!

91 markete 268 bin TL ceza kesildi

İzmit Belediyesi üretimi mantarlar halkla buluşmaya devam ediyor

Gelenekten Geleceğe: KÜLTÜREL MİRAS SERGİSİ ZİYARETE AÇILDI

Lavta, doğu ve batıyı aynı tınıda buluşturdu

Türk Kâğıtçılık günü sergiyle kutlanacak

"GÖLCÜK’TE TARIM ARAZİLERİ DON OLAYINI HAFİF ATLATTI"

Büyükşehir personeli, 3 aylık bebeğin hayatını kurtardı; İLK YARDIM EĞİTİMİ ATLAS BEBEĞİ HAYATA DÖNDÜRDÜ

“Her mahalle arasına açılan marketler bakkalları kapanma zorunda bırakıyor”

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

KO-MEK rüzgarı bu kez Derince’de esti

Mobilya ve aksesuarda doğru adres ÖZCANBEY AVM 50 YILLIK TECRÜBE

İzmit’te spor eğitimi için anlamlı işbirliği

ÇINARLIDERE ARITMA TESİSİ’NDE ÖNEMLİ AŞAMA

Büyükşehir’in özel yetenek kursları ile gençler çok rahat; BÜYÜKŞEHİR’LE KARİYER YOLCULUĞUNA ÇIKIYORLAR

Kocaeli'de taraftar sustu, pankartlar konuştu

KOCAELİSPOR SÜPER LİGE DÖNMEK İÇİN GÜN SAYIYOR

1.Lig’de tüm maçlar aynı gün, aynı saatte oynanacak

TURİZM HAFTASI GÖLCÜK’TE KUTLANDI

GÖLCÜKLÜ KADINLARIN TİYATRO PERFORMANSI HAYRAN BIRAKTI

Büyükşehir, öğrencilere ve okullara “Sıfır Atık” bilincini yayıyor “ÇEVREYE DEĞER VER, GELECEĞE İZ BIRAK”

Halk Et Projesinde açılış kurdelesi 21 Nisan'da kesilecek

AKV’nin Şef Adayları Erasmus+ kapsamında Polonya’ya gitti PROJENİN BİR SONRAKİ EV SAHİBİ TÜRKİYE OLACAK

Kocaeli Şehir Hastanesi 2 yaşında

Yükleniyor

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Değirmendere Sahili’ne yakışmayan görüntüler

Atatürk Mahallesi Eren Sokak’ta ki kırık kavşak aynası yenilenmeyi bekliyor

Değirmendere Yalı Mahallesi'nde Banklar Yenilendi

Başkan Zeytinoğlu, Trump’ın gümrük artırımlarının Türkiye’ye olası etkilerini değerlendirdi

Mısırlıoğlu, “Faiz oranlarının düşmesiyle kredi başvuruları arttı”

Gürel, ‘Altına yatırım her zaman kazandırmıştır”

Salman, “Online alışverişte yeni dönem başladı”

“Altına yapılan yatırım her zaman kar getirmiştir”

DİSK / Emekli- Sen Gölcük Şubesinden SGK Binası önünde siyah çelenkli protesto “YOKSULLUĞA BOYUN EĞMİYOR; YOKSULLUĞU MÜJDELEYENLERLE BAYRAMLAŞMIYORUZ!”

Şahin, “Emekliler bayram ikramiyelerini eksik alacak”

İMRE, “GELİR DAĞILIMINDA ADALET İSTİYORUZ”

Gürel, “Altının yukarı yönde hareketliliği devam edecek”

İmre, ‘“Mobbing ve İşyeri Şiddeti ile Etkin Mücadele” Panelimiz sonuç verdi’

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47