-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,08% 0,06
-
EURO
51,07% -0,25
-
GRAM ALTIN
7337,11% -0,24
-
Ç. ALTIN
11826,62% -0,32
Altın alacaklar dikkat ULUTAN, “ ALTINDA YÜKSELİŞ UZUN SÜRELİ OLMAYACAK”
Altın alacaklar dikkat
ULUTAN, “ ALTINDA YÜKSELİŞ UZUN SÜRELİ OLMAYACAK”
İlçemizde uzun yıllardır hizmet vermekte olan Sefa Kuyumculuk’un sahibi Yaşar Ulutan altın piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Merkez bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından altında ani bir yükselişin yaşandığını ifade etti. Ulutan “Yükselişin uzun sürmeyeceğini tahmin ediyoruz” dedi.
22 ayar 430, çeyrek 735 liraya kadar geriledi
Sefa Kuyumculuk’un sahibi Yaşar Ulutan yaptığı açıklamada, “ Merkez Bankası Başkanı Naci Ağbal’ın görevden alınması ve yerine Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu’nun getirilmesinin ardından Dolar’ın ani yükselişiyle birlikte altında bir anda yükseldi. Cuma günü 315 lira olan 22 ayar altın pazar gecesi 470’lere kadar yükseldi ve şu anda 430’lara kadar gerilemiş durumda. Yine cuma günü 715 lira olan çeyrek altın pazar gecesi 750 liraya kadar yükseldi ve şu anda 735 liraya kadar gerilemiş durumda. Merkez Bankası’nın yapacağı müdahale ile altın fiyatlarının bir miktar daha düşüreceğini ümit ediyoruz” dedi.
“Fiyatlar biraz iniş çıkış yapabilir”
Ulutan sözlerinin devamında, “ Merkez Bankası’nın şu 4 aylık süreçte yapmış olduğu faiz oranlarını yükseltmesi en çok yurt dışı yatırımcılarına yaradı. Yüzde 25 gibi ciddi rakamlar kazandırdı. Bu günlerde yine yurt dışı kaynaklı baskı kurabilirler ve buna bağlı olarak fiyatlar biraz iniş çıkış yapabilir. Fakat Merkez Bankası’nın güçlü altın ve döviz rezervi buna engel olma kabiliyetine sahiptir. Tabi bunun yanında altın önümüzdeki yıl ciddi bir yükselme gösterecek ama bu dünya genelinde olacak. Şu anki Türkiye’de ki yükseliş yurt dışı kaynaklı olduğu için bu yükselişin çok uzun süre sürmeyeceğini bekliyoruz” dedi.
“Altın her zaman en güvenilir limandır”
Altının her zaman en güvenilir yatırım olduğunu ifade eden Ulutan, “ Bu süreçte altına yatırımın en güvenilir liman olduğunu tekrar belirtmek istiyorum. Son zamanlarda gündemde olan kripto paraların güvenilir olmadığını yakın bir zamanda anlaşılacak ve kripto para alan kişilerin ciddi zarar edeceğini söyleyebiliriz. Bu dönemde altın ve gümüşün en güvenilir yatırım olduğunu tekrar söylemek istiyorum. Altın olarakta fiziki altın almalarını tavsiye ediyoruz” dedi.



AMDULLAH GÜDER DUALARLA UĞURLANDI
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI
CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR
TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER
Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti
DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU
DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI
SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU
AKARYAKIT ZAMMI HAYATIMIZI NASIL KUŞATIYOR ?
İZLEYENİ OLAN SAVAŞ
KÖRFEZRAY’DA 5 TBM HEDEFE DOĞRU İLERLİYOR
ŞEHİTLİKLER 18 MART’A HAZIRLANIYOR
Yükleniyor



