• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

BAŞİSKELE DOĞAL İŞLER İLE 4 YILDA YEŞİLİNE YEŞİL KATTI

Genel 31.07.2023 12:36:53 0
BAŞİSKELE DOĞAL İŞLER İLE 4 YILDA YEŞİLİNE YEŞİL KATTI

BAŞİSKELE DOĞAL İŞLER İLE 4 YILDA YEŞİLİNE YEŞİL KATTI

Doğal güzellikleri ve doğaya saygılı kentleşmesiyle Kocaeli’nin doğal millet bahçesi özelliği taşıyan ilçesi Başiskele’de geleceğe nefes olacak yatırımlar ve doğal işler ile 4 yılda kentin yeşiline yeşil katıldı.

Vatandaşların evinin ön kapısının kent merkezine, arka kapısının da doğaya açıldığı Başiskele’de doğaya saygılı insan odaklı hizmetler ve yatırımlar Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün öncülüğünde 4 yılda büyük hız kazandı. Doğal millet bahçesi özelliği taşıyan Başiskele’de yer alan vadiler başta olmak üzere birçok yeşil alan vatandaşların huzurla vakit geçirebileceği, nefes alabileceği sosyal alanlar haline getirildi. Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 46 park ve 2 millet bahçesini kente kazandırırken toplamda 600 bin metrekare yeşil alanda çalışmalar gerçekleştirdi. 

BAŞİSKELE’YE 2 MİLLET BAHÇESİ

Geleceğe nefes olacak yatırımlarla dikkatleri üzerine çeken Başiskele Belediyesi, kentin dört bir köşesinde yer alan vadileri, vatandaşların aileleriyle birlikte huzurla dinlenebileceği, piknik yapabileceği, sportif aktiviteler ve yürüyüş yapabileceği mesire alanı hale getirdi. Bu vadilerden Döngel Vadisi ve Damlar Vadisi, Başkan Özlü’nün talimatıyla belediyenin tamamen kendi öz kaynaklarıyla millet bahçesi haline getirilerek adeta bu vadilere yeşil mühür vuruldu.

Yaklaşık 70 bin metrekarelik Döngel Vadisi Mustafa Çakır Millet Bahçesi’nin ilk etap çalışması 2020 yılının ilk aylarında Barbaros Mahallesi Yürüyüş Caddesi üzerinde yapılan yürüyüş ve bisiklet yoluyla başladı. Ardından ikinci etap çalışmasıyla vadi içerisinde doğal yaşama zarar vermeden yürüyüş yolları yapıldı. Vadi içerisinde akan derenin üzerine iki ahşap köprü yapan Başiskele Belediyesi, vatandaşların piknik yapabilmeleri için piknik masaları, çeşmeler, WC’ler yaptı. Çocuklar için de ahşap çocuk oyun parkı da yapılan millet bahçesinde ağaçlara rengarenk ahşap kuş yuvaları da asıldı. Ayrıca mesire alanı içerisine çeşit çeşit meyve ağaçları fidanları da dikildi. 

VATANDAŞLARIN YENİ CAZİBE MERKEZİ OLDULAR 

Döngel Vadisi’nin ihya edilip vatandaşların hizmetine sunulmasının ardından 170 bin metrekarelik Damlar Vadisi için de kolları sıvayan Başkan M. Yasin Özlü, ekibiyle birlikte 2021 yılının başlarında kentin ikinci millet bahçesinde çalışmalara başladı. Doğaya hiçbir şekilde zarar vermeden gerçekleştirilen çalışmalar ile Damlar Vadisi İbrahim Gencer Millet Bahçesi’ne yaklaşık 600 metre bisiklet parkuru, 2 bin 500 metre yürüyüş yolu, 162 m² kum zemin üzeri voleybol sahası,  434 m² kum zemin üzerine çocuk macera parkuru, iki kuleli oyun grubu, üçlü salıncak, tahterevalli, ahşap kent mobilyaları, piknik masaları, barbeküler, banklar, kütük masa-oturak takımları, çeşmeler, ahşap kuş yuvaları ve tuvaletler yapıldı. Yeni fidanların da dikildiği millet bahçesinde yürüyüş parkurları üzerine aromatik bitkiler de ekildi.  Bölge halkının cazibe merkezi olan iki millet bahçesi de vatandaşlardan büyük takdir ve beğeni toplamaya devam ediyor.

KENT ESTETİĞİNE VE KÜLTÜRÜNE UYGUN MODERN MEYDANLAR

Belediye Başkanı M. Yasin Özlü’nün seçim beyannamesinde de yer alan Başiskele’nin doğal güzelliklerine, kent estetiğine ve kültürüne uygun modern, vatandaşların ihtiyaçlarına ve beklentilerine cevap verecek yeni meydanlar kazandırıldı. Barbaros Mahallesi’nde eski kaymakamlık binasının yıkılmasının ardından yaklaşık 3000 metrekare alana Barbaros Semt Meydanı’nı ilçeye kazandırdı. Semt meydanında 20 araçlık otopark, vatandaşların dinlenip eğlenceli vakit geçirebileceği sosyal yaşam ve etkinlik alanı, yeni yeşil alanlar oluşturuldu. Modern aydınlatmalarla ışıklandırılan ve bölgeye yeni bir çehre katan Barbaros Semt Meydanı ilçeye büyük değer kattı. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs salgınına rağmen temizlik, hijyen ve toplum sağlığını koruyan tüm hizmetleri canla başla sürdürdüğü dönemde kente yeni eserler kazandırmaya devam eden Başiskele Belediyesi, kentin ikinci semt meydanını Bahçecik’te yaptı.  Toplamda 347 m² alanı kapsayan meydan içerisinde ayrıca vatandaşların nezih ve güzel bir ortamda dinlenebilmesi, güneşten ve yağmurdan korunabilesi için çardak da yapıldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerince peyzaj çalışmaları da gerçekleştirilen semt meydanına ağaçlar dikildi, kent mobilyaları yerleştirildi. Bahçecik’e yakışır estetik ve modern bir hal alan Bahçecik Semt Meydanı hizmete açılır açılmaz vatandaşların uğrak yeri olmaya başladı.

Başiskele Belediyesi, meydan olma özelliği taşıyan merkezlerde tarihimizi ve kültürümüzü yaşatacak meydan yapımını son olarak Yeniköy Merkez Mahallesi’nde gerçekleştirdi. Yaklaşık 5 bin 300 metrekarelik alana Atatürk Meydanı yapılarak vatandaşın hizmetine sunuldu. Türkiye Cumhuriyeti’mizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün özel tasarımlı 2,5 metre uzunluğundaki led ışıklı siluetinin yer aldığı meydanda, çimlendirme, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları yapıldı. 30 araçlık otoparkın da yapıldığı meydan dekoratif aydınlatma direkleriyle aydınlatıldı. Bölge sakinlerinin huzurla dinlenebilmeleri için oturma grupları ve kent mobilyaları da meydana yerleştirilerek bölge halkının hizmetine sunuldu.

BAŞİSKELE PARK VE BAHÇELERLE DONATILDI

Geleceğin hazinesi çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm Başiskeleliler’in güvenle ve huzurla vakitler geçireceği park ve bahçelerin sayısı artırıldı. 4 yılda ilçeye 46 yeni park kazandıran Başiskele Belediyesi, kent genelindeki mevcut parkların kauçuk zemininden oyun gruplarına, kent mobilyalarından çevre ve peyzaj düzenlemesine kadar birçok şeyini yeniledi.  Bunların en çok dikkat çekeni ise Kılıçarslan Mahallesi’nde 7 bin 250 metrekarelik alanda kurulu olan Cumhuriyet Parkı oldu. Baştan sona yeniden ihya edilen parkın içerisinde 15×30 metre büyüklüğünde futbol sahası, 8 bank ve 4 kamelyanın yanı sıra; yağ satarım bal satarım, sek sek, pusula ve labirent parkuru gibi zamanla unutulmaya yüz tutmuş geleneksel oyunlar için alanlar oluşturularak rengarenk boyandı.  Zemini ve çocuk oyun grubu tamamen yenilenen parkın peyzaj çalışmaları da tamamlanarak bölge halkının hizmetine sunuldu.

46 ADET YENİ PARK

Özellikle ilkbahar ve yaz aylarında vatandaşların vazgeçilmez adresleri arasında yer alan parkların sayısını ve niteliğini de arttırdı. Kentin dört bir köşesine 20 mahallede 46 yeni park yapıldı. Planlı kentleşmeyle her mahallenin ihtiyaçları ve vatandaşların talepleri doğrultusunda yaklaşık 5400 metrekarelik alan üzerinde yapılan parklarda ağaçlandırma çalışmalarıyla kentin yeşiline yeşil katılırken, nitelikli ve modern oyun grupları, futbol, voleybol ve basketbol sahalarıyla da mahalleler çocuk sesleriyle şenlendi. 

YAKLAŞIK 16 BİN METREKARE ALAN AĞAÇLANDIRILDI

Başiskele’de vatandaşların yaşam kalitesini artırmak, kentin yeşil doğal dokusuna katkı sağlamak ve geleceğe nefes olmak için Başiskele Belediyesi tarafından kent genelinde belirlenen 6 noktada 16 bin metrekarelik alanı ağaçlandırdı.  Doğal güzellikleri, yeşil doğası ve çevreye duyarlı doğal işleri ile Başiskele’yi güzelleştiren Başiskele Belediyesi, kentte ağaçlandırma büyük önem veriyor.

TOPLAMDA 600 BİN METREKARELİK ALAN YEŞİLLENDİ

Başiskele Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde yer alan parklar, bahçeler, yeşil alanlar ve mesire alanlarında yaptığı ağaçlandırma, çimlendirme ve peyzaj çalışmalarıyla kenti boydan boya yeşillendirdi. 4 yılda toplamda 600 bin metrekarelik alanı yeşillendiren belediye ekipleri, yıl boyunca  periyodik olarak yeşil alanlardın bakımlarını da aksatmadan yaparak çevreyi ve doğayı korudu. Kentte estetik işler yapan Park ve Bahçeler Müdürlüğü, çim biçme çalışmaları, yabani ot temizleme, ağaç budama, mıntıka temizliği ve peyzaj işlerini büyük bir özveriyle gerçekleştirerek Başiskele’nin doğal güzelliklerine değer katmaya devam ediyor.

Kavşut ceza durumuna isyan etti

GÖLCÜKSPOR ARAYI AÇIYOR, LİDERLİKTE FARKI BÜYÜTÜYOR

Büyükşehir’in engelsiz etkinliği çocuklara keyifli anlar yaşattı; ENGELSİZ ETKİNLİKTE GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİLER

İzmit’te 5 Aralık Kadın Hakları Paneli “ÇAĞDAŞ TOPLUM İÇİN EŞİT TEMSİL”

Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 91. Yılı GÖLCÜK'TE DÜZENLENEN TÖREN İLE KUTLANDI

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner “TERÖRİST BAŞI MUHATAP DEĞİLDİR ,TERÖRSÜZ TÜRKİYE’Yİ BİZ SAĞLARIZ”

CHP Gölcük Kadın Kolları, 5 Aralık’ı anlamlı bir etkinlikle kutladı

Büyükşehir’le temiz kıyılar, güçlü yarınlar

Gölcük Fen Lisesi’nde kan bağışı kampanyasına büyük katılım 50 GÖNÜLLÜ KAN BAĞIŞINDA BULUNDU

Gölcük Kent  Konseyi Kadın Meclisi’nden anlamlı 5 Aralık kutlaması

İzmit Körfezi’nin dünü, bugünü ve yarını bu panelde konuşuldu; “BÜYÜKŞEHİR’İN ÇALIŞMALARIYLA KÖRFEZ NEFES ALIYOR”

CHP İlçe Örgütü’nden Devlet Memurları Sendikası’na hayırlı olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Gonca’nın efelerine tebrik

Gölcük’te Alt Geçitlerde Dezenfeksiyonlu Temizlik Çalışmaları Aralıksız Sürüyor

“Yüzme Bilmeyen Kalmasın” Projesi tüm hızıyla sürüyor

Başkan Özlü, Hodri Meydan’ı Ağırladı

Değirmendere Yukarı Mahalle’de Asfalt Çalışmaları Sürüyor ÇİFTE SELVİ SOKAK YENİ ASFALTINA KAVUŞUYOR

İzmit Halk Eğitim Merkezi TSM Korosu’ndan Muhteşem Kış Konseri

“Bu çalışma ülkemiz adına gurur kaynağı”

Gölcük’te 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü Kutlandı

Gölcük Riskli Yapılardan Arındırılıyor

Başkan Sezer, “Türk Kadını Her Dönemde Fedakârlıkların En Yücesini Yapmıştır”

Geleceğin Tekneleri İçin Gölcük İmzası MTAL, ULUSLARARASI WORKSHOP’TA YERİNİ ALDI

Kızılay Gölcük Şubesi Başkan Orhan Barış, “KIZILAY 157 YILLIK ULU BİR ÇINARDIR”

AK Parti Gölcük Teşkilatı eş zamanlı üye ziyaretleriyle sahaya çıktı

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

MHP Gölcük İlçe Başkanı Derya Çavdar, “GÖLCÜK’ÜN HER KAZANIMININ YANINDAYIZ”

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, ‘KADIN HAKLARI, MEDENİYET SEVİYEMİZİN GÖSTERGESİDİR’ 

İSU, SU KAYIPLARINI AZALTMA MÜCADELESİNDE KARARLILIKLA İLERLİYOR

Büyükşehir, farklı kuşakları düzenlediği etkinlikte bir araya getirdi; GEÇMİŞLE GELECEK EL ELE OYUNLARDA BULUŞTU

Yükleniyor

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

Değirmendere'de Anlamlı Anma ET PİLAV VE LOKMA İKRAMIYLA DEPREM ŞEHİTLERİ YÂD EDİLDİ

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “JEOPOLİTİK GELİŞMELER ALTINDA YÖNÜ BELİRLEYECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kooperatifinden 11 Ayda 206 Milyon TL kredi MISIRLIOĞLU: “ESNAFIMIZIN YANINDAYIZ, DESTEKLERİMİZ SÜRECEK”

KSO Başkanı Zeytinoğlu kasım ayı kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

Gölcük Kuyumcular Derneği Başkanı Ceyhun Gemici “ALTIN SADECE YATIRIM DEĞİL, AYNI ZAMANDA KALICI BİR DEĞERDİR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “2000 SONRASI EMEKLİLERİN İNTİBAKI YAPILMALI”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ekim ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8