-
BIST 100
16193,56%0,17
-
DOLAR
44,09% 0,06
-
EURO
50,88% -0,06
-
GRAM ALTIN
7313,83% -0,30
-
Ç. ALTIN
11826,62% 0,00
“BİZİM ADALETTEN BAŞKA DÜŞÜNCEMİZ YOK”
CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri,
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı İsmet İşeri, gündemi değerlendirdi. Başkan İşeri, yaptığı açıklamada Adalet’e vurgu yaptı.
Herkes için adalet istiyoruz
Başkan İşeri yaptığı açıklamada şu sözleri söyledi: “Bugün ülkemizde ciddi bir hak hukuk adaletsizlik sorunu var. CHP olarak adalet söylemlerimizden hiç kimse farklı bir şey çıkartmasın. Adalet dememizdeki maksat, sadece adliye saraylarındaki adaletsizliği kastetmiyoruz. Eğitimde, sağlıkta, memur alımında, işçi alımında dün FETÖ denilen terör örgütü soruları kendi yandaşlarına vermekle yaptığı adaletsizlikle bugün 100 puan alan birinin yerine 60 puanla mülakata tabi tutularak işe yerleştirilmeleri adalet midir? 800 tane Hakim, Savcı kadrosu alımlarının 700’e yakınının siyasi partiye yakın olmaları adaletli midir? AK Parti’ye üye olunmadan işe girememek adaletli midir? Anayasa Profesörü Burhan Kuzu bile adalet yok, Bu adalet mi diye ifade söylemesi Türkiye’de bir adaletin olmadığının göstergesi değil mi* Buna benzer birçok örnekler verilebilir? Siyasal iktidarlar kim olursa olsun toplumda eşit birey olamıyorsak, eşit yurttaş olamıyorsak burada adaletten söz etmek mümkün değil. Biz bizim için değil herkes için yani Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan herkes için adalet istiyoruz.
Ülkede huzur içerisinde yaşamak istiyoruz
Başkan İşeri, açıklamalarının devamında, “Demokratik bir ülkede Hak, Hukuk, Adalet evrensel hukuk normları içerisinde işlenmiyorsa o ülkede demokrasiden söz edilemez. Demokrasinin olmadığı ülkede de huzur olmaz. Darbe girişimin hemen akabinde hükümet yetkililerinin gerek Başbakan’ın gerek Numan Kurtuluş’un dediklerini herkes lütfen hatırlasınlar. OHAL 3 ay sürer demişlerdir. Ve bu ülkemizde OHAL 4. kez uzatıldı. Bu durumda böyle olunca bazı hukuksuzlukları anayasa mahkemesine taşımaya hakkınız ile yok.Şunu da özellikle belirtmek isterim OHAL hangi nedenlerden ötürü ilan edilmişse ona münhasır kanuni düzenlemeler yapılması gerekirken bugün ülkemiz tamamen OHAL kararnameleriyle yürütülmektedir. Kış lastiği teşvik uygulamalarını OHAL ile ne alası var. Bu tip uygulamalar KHK ile yapılıyorsa burada hukuku adaletli tesis etmeniz mümkün olmaz. Biz bunun için adalet diyoruz. Bugünün siyasi iktidar yetkilileri çıkıp ‘ne sesinizi çıkarıyorsunuz, bu ülkede adalet vardır diyebiliyorlar mı?’ Biz herkes için eşit şartlarda eşit koşullarda adalet istiyoruz. Ülkede huzur içerisinde yaşamak istiyoruz. Başka bir düşüncemiz yoktur. Yapılan bu adalet yürüyüşü de aldığımız nefes, içtiğimiz su gibi demokratik bir haktır. Bu tip hakların sokaklarda kamu düzenini bozmadan aranılmasında hiçbir sakınca yoktur. Tıpkı 15 Temmuz darbe girişiminin sokaklarda püskürtülmesi gibi” dedi.
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
BÜYÜKAKIN BAŞARILI SPORCULARLA İFTAR YAPTI
CADDEYE DÖKÜLEN YAĞ TEHLİKE SAÇIYOR
TATAROĞLU’NDAN AVUSTURYA’DA ALTIN ZAFER
Güder ailesinin acı günü Abdullah Güder vefat etti
DONANMA MAHALLESİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM
KAVAKLI’DA 1200 KİŞİLİK İFTAR SOFRASI KURULDU
DEPREM HAFTASI’NDA 2 BİN 700 KİŞİYE ULAŞILDI
SİLAH TİCARETİNDEN ARANAN ŞAHSA ŞAFAK OPERASYONU
AKARYAKIT ZAMMI HAYATIMIZI NASIL KUŞATIYOR ?
Yükleniyor



