Büyükşehir çocukları sevdikleri yazarlarla buluşturdu
Büyükşehir çocukları sevdikleri yazarlarla buluşturdu
Çocuk edebiyatının sevilen yazarları Kütüphane Haftası’nda minik okurlarına yazarlık serüvenlerini ve okumanın önemini anlattı
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kütüphane Haftası’nda minik okurlarını Türk edebiyatının son dönemdeki en sevilen çocuk yazarlarıyla buluşturdu. 2021 Yazarlar Birliği Çocuk Edebiyatçı dalında ödül alan yazar Tuğba Coşkuner, çocukların Kocaeli Kitap Fuarı’ndan yakından tanıdıkları Melih Tuğtağ ve Merve Gülcemal birer gün ara ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Halk Kütüphanesi’ne konuk oldu. Sevilen yazarlar ilgiyle izlenen söyleşilerinde okumanın ve kitapların insan hayatındaki önemine dikkat çekti.
İLK KONUK TUĞBA COŞKUNER
İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen Kütüphane Haftası etkinliği kapsamındaki söyleşilerin ilk konuğu Tuğba Coşkuner oldu. Evli olduğunu ve üç kedisiyle yaşadığını söyleyen Coşkuner, “Ben aynı zamanda bir matematik öğretmeniyim. Ve çocuk kitapları yazıyorum. Siz de bir gün yazar olmak isteyebilirsiniz. Bir kitabın nasıl yazılığını ve basım sürecini sizinle paylaşmak isterim” dedi. Coşkuner, söyleşinde kitabı yazdıktan sonra eserin basım sürecindeki evrelerinianlattı. İnteraktif söyleşide Tuğba Coşkuner neşeli ve sempatik anlatımıyla çocukların gönüllerine taht kurdu.
MELİH TUĞTAĞ YAZARLIK SERÜVENİNİ ANLATTI
Çocuklar ertesi gün de sevilen yazar Melih Tuğtağ ile Halk Kütüphanesi’nde buluştu. Tuğtağ, söyleşisinde ağırlıklı olarak çocuklardan gelen yazarlıkla ilgili soruları yanıtladı. Tuğtağ, “Yazar olmak nasıl bir duygu” şeklindeki soruya, “Benim babam mont diken biri. Kimse ona ‘sen çok güzel mont dikiyorsun” deyip, o aldıkları montları imzalatmadı. Ama ben kitap yazıyorum ve sizler okuyorsunuz. Sonra sizlerle buluşup,sohbet edip, kitaplarımı imzalıyorum. Bu çok güzel bir duygu” dedi. Söyleşide mühendisliği bıraktıktan sonra nasıl yazar olmaya karar verdiğini anlatan Melih Tuğtağ, “Ben sabit bir hayatı seviyordum. Masanın başından kalkmadan yazmaya devam edebiliyorum. O nedenle kendinizi iyi tanımanız gerekiyor. Havalı, çok para kazandıran meslek diye bakmamak lazım. Sizin karakterinize ne uygunsa o mesleği seçin” diyerek önemli bir tavsiyede bulundu.
MERVE GÜLCEMAL NEŞE KAYNAĞI OLDU
Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliğin son konuğu çocukların kitaplarını severek okuduğu Merve Gülcemal oldu. Gülcemal, sempatik konuşma üslubuyla nasıl yazmaya başladığını anlattı. Yazar olmak gibi bir hayalinin hiçbir zaman olmadığını söyleyen Gülcemal, “Annem ve babam bana ‘bildiğin bütün iyilikleri etrafına anlat’ derlerdi. Yazmaya da böyle başladım” şeklinde konuştu. Söyleşide kitapların ve okumanın önemine vurgu yapan yazar, kendi çocuklarından örnekler verdi. Evlatlarının kitapları çok sevdiğini söyleyen Merve Gülcemal, “Çocuklarım 3 yaşına kadar hiçbir şekilde tablet, telefon görmediler. Onun yerine kitaplarla arkadaş oldular. Çocuklarıma istediğim kitabı bulamadığım da ilk kitabımı yazmaya karar verdim” dedi. Merve Gülcemal, söyleşide çocuklara kendi kitaplarından seçtiği masalları anlattı.
YAZARLARDAN BÜYÜKŞEHİR’E TEŞEKKÜR
Öte yandan üç gün boyunca Kocaelili minik okurlarıyla buluşarak, sohbet imkanı bulan sevilen yazarlar, onlar için kitaplarını imzaladı. Coşkuner, Tuğtağ ve Gülcemal, Kütüphane Haftası’nda kendilerini çocuk okurlarıyla buluşturduğu için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.









KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK
GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI
GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA
"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"
BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
KULİSTE MUHABBETLER...
CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ
SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ
KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ
VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME
BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI
ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA
AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI
“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI
TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR
ARAÇ İÇİ EKRAN CEZALARI İPTAL !
Yükleniyor
-
BIST 100
16159,06%-0,58
-
DOLAR
44,20% 0,03
-
EURO
51,04% 0,06
-
GRAM ALTIN
6946,19% -2,33
-
Ç. ALTIN
11465,56% -1,02




