-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,83% -0,13
-
GRAM ALTIN
7250,74% 0,63
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
Çelikkol Sigorta Sahibi Seher Çelikkol’dan önemli uyarı ‘DASK İLE OLASI BİR AFETTE TAZMİN HAKLARINIZI KAZANIN’
Çelikkol Sigorta Sahibi Seher Çelikkol’dan önemli uyarı
‘DASK İLE OLASI BİR AFETTE TAZMİN HAKLARINIZI KAZANIN’
17 Ağustos 1999 Asrın Depremi’nin 24. Yıldönümünü geride bıraktık. Olası bir afet durumuna hazırlıklı olmak, can güvenliğimiz için çok önem arz ediyor. Zorunlu Deprem Sigortası ile evlerimizi koruma altına almak, depreme karşı önemli bir önlem. Çelikkol Sigorta Sahibi Seher Çelikkol, sigortalılık oranlarının depremi yaşayan illerde daha yüksek olduğunu ifade ederek, “DASK ile olası bir afette tazmin haklarınızı kazanın’ diyerek vatandaşları uyardı.
Sigortalılık oranları depremi yaşamış illerde daha yüksek
Çelikkol Sigorta Sahibi Seher Çelikkol, ülkemizde ilimizdeki konut miktarı ve sigortalı ev sayısı konusunda bilgi verdi. Çelikkol Yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde 20 Milyon 32 bin konut var ve bu konutların 11 Milyon 754 Bin 417 poliçe yapılmış durumda. Yüzde oranı olarak baktığımız zaman Sigortalık oranı % 58.70 diyebiliriz. Kocaeli genelinde ise 481 Bin konutun 342 Bin 808’ünde poliçe yapılmış durumda ve Kocaeli’nde sigortalık oranı % 71,30. Zorunlu Deprem Sigortalılık oranı en yüksek iller arasında özellikle deprem geçirmiş iller yer alıyor diyebiliriz.
‘Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırmayı unutmayın’
Zorunlu Deprem Sigortasının amaçları hakkında bilgi veren Seher Çelikkol, ‘Zorunlu Deprem Sigortası, yaşadığınız binada depremin meydana getirdiği maddi zararları karşılamaya yönelik bir teminat sistemidir. Bu sayede yaşamın deprem öncesindeki temel standartlarında devam edebilmesi amaçlanır.İhtiyaçların en etkin ve hızlı şekilde giderilmesi için devletin ve sigorta sektörünün işbirliği ile oluşturulan bu sistemin başlıca hedeflerini şu şekilde sıralamak mümkündür; Kapsamdaki bütün konutların, ödenebilir seviyedeki primlerle, depreme karşı güvence altına alınması.Yurtiçinde risk paylaşımının sağlanması. Deprem hasarlarının ülkemize getireceği mali yükümlülüğün, sigorta yoluyla, uluslararası reasürans (yeniden sigortalama) ve sermaye piyasalarına dağıtılması. Devletin, depremlerden-özellikle deprem sonrası afet konutları inşasından- kaynaklanan mali yükünün azaltılması. Devletin mali yüklerinden kaynaklanan vatandaşa yansıyacak muhtemel ek vergilerin önlenmesi. Sigorta sisteminin, sağlıklı yapıların üretiminde teşvik edici bir araç olarak kullanılması. Deprem hasarlarının karşılanmasında uzun vadeli kaynak birikiminin temin edilmesi. Toplumda sigorta ve sosyal dayanışma bilincinin gelişmesine katkıda bulunulması. Deprem gerçeğiyle yaşamak zorunda olduğumuz ülkemizde tüm bu hedeflere birlikte ulaşabilmemiz, deprem sonrasında birey ve ülke genelinde daha fazla güvenceye sahip olabilmemiz için Zorunlu Deprem Sigortanızı yaptırmayı unutmayınız’ diye konuştu.
Örnek DASK Fiyatları
Gölcük’te Örnek DASK Fiyatları hakkında bilgi veren Çelikkol, 2000-2022 İnşa Yılı 3 Katlı Bina için 100 Metre Kare 637,88 TL, 2000-2022 inşa yılı 3 katlı bina için 150 metrekare 956,83 TL, 2000-2022 İnşa Yılı 3 Katlı Bina için 200 metrekare 1.275,77 TL, 2000-2022 İnşa Yılı 4-7 Katlı Bina için 100 metrekare 708,76 TL, 2000-2022 inşa yılı 4-7 katlı bina için 150 metrekare 1.063,14 TL, 2000-2022 İnşa Yılı 4-7 Katlı Bina için 200 Metrekare 1.417,52 TL, 1976 –1999 İnşa Yılı 4-7 katlı bina için 100 metrekare 779,64TL, 1976 –1999 İnşa Yılı 4-7 katlı bina için 150 metrekare 1.169,45 TL, 1976 –1999 İnşa Yılı 4-7 Katlı Bina için 200 metrekare 1.559,27 TL
‘Zorunlu Deprem Sigortası Yaptırmanız İçin Gerekenler’
Çelikkol, ‘Zorunlu Deprem Sigortası kendi geleceğimizi garanti altına almamızın yanı sıra, ülkemizin olası bir depremdeki tazmin hizmetlerinin de güvencesidir. Bu nedenle birey olarak hepimizin sosyal sorumluluğu olarak görülmelidir. Zorunlu Deprem Sigortası yaptırmanız için gerekli bilgi ve belgeler şunlardır: Sigortalının Adı, Adresi, Telefonu, Cep Telefonu, T.C. Kimlik Numarası, Vergi Kimlik Numarası (Tüzel Kişiler için), Sigortalanacak Binanın: Açık Adresi (Adres kodu), Tapu Bilgileri, İnşa Yılı, Yapı Tarzı, Toplam Kat Sayısı, Hasar Durumu, Meskenin (Dairenin): Brüt Yüzölçümü (m2), Kullanım Şekli. Hatırlatmak isteriz ki, Zorunlu Deprem Sigortası tümüyle beyan esasına dayanır’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
Yükleniyor



