10729,45%0,29
42,34% 0,08
49,11% 0,10
5487,12% -0,15
9152,04% -0,40
Gölcük’te doğaya sahip çıkmak ve çevre bilincini artırmak amacıyla anlamlı bir çalışma gerçekleştirildi. CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerle hem toprağı hem de vatandaşları çam tohumlarıyla buluşturdu.
Kadın Kolları Başkanlarından tam destek
CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz ve yönetimi, günün anlamına uygun olarak önce Karaköprü taşocağı bölgesindeki bir arazide 100 adet çam tohumunu toprakla buluşturdu. Ardından CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, il yönetimi ve 12 ilçenin kadın kolları başkanları ile bir araya gelen ekip, Anıtpark’ta açtıkları stantta bin adet çam tohumu vatandaşlara dağıttı.
“Yeşil bir Gölcük için birlikte adım atıyoruz”
Anıtpark’taki stantta konuşan CHP Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, etkinliğin amacını şu sözlerle anlattı: “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bugün geleceğe nefes olmak, doğaya katkı sunmak ve çevre bilincini güçlendirmek amacıyla çam tohumu ekimi gerçekleştirdik. Ardından kurduğumuz tohum standımızda halkımıza çam tohumları dağıtarak yeşil bir Gölcük için birlikte adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ağaçlandırma, sadece doğayı korumak değil; gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir ülke bırakma sorumluluğudur. Bugün burada attığımız küçük adımların yarın büyük ormanlara dönüşeceğine inanıyoruz. Kadın Kolları olarak çevre duyarlılığını artırmak, sürdürülebilir yaşam kültürünü yaygınlaştırmak ve toplumda farkındalık oluşturmak adına çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Doğa için, yaşam için, geleceğimiz için bir aradayız. Gölcük’te yeşilin çoğalması dileğiyle” dedi.
Haber: Sema ALTINAY
