15675,20%1,00
43,26% -0,07
50,91% 0,56
6780,22% 0,92
10946,20% -0,68
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Fikret Gürel,
ERKEN SEÇİMİ KESİNLİKLE İSTEMİYORUZ
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, ülke ve ilçe gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Gürel, yaptığı açıklamada, ‘Ana Muhalefet Partisi olarak erken seçimi kesinlikle istemiyoruz. Genel Başkanımız bu konuda gerekli tavrı ortaya koymuştur’ dedi.
Şehidimizin acısı bütün ülkemizi yaktı
Şehidimiz Volkan Tantürk’e rahmet dileyerek açıklamalarına başlayan Başkan Gürel, yaptığı açıklamada, ‘Öncelikle ilçemizin güzide evlatlarından birisi olan vatan uruna canını feda eden Volkan Tantürk’e Allah’tan rahmet diliyorum. ‘Ateş düştüğü yeri yakar’ derler ama bu ateş sadece aileye değil, ilçemize ve ülkemize büyük ateş düştü. Artık ülkemizde Şehit haberlerinin son bulmasını istiyoruz.Geleceğin fidanlarını terör örgütlerine şehit vermek, bizlerde büyük bir üzüntü meydana getirmekte. Volkan kardeşimizin vesilesiyle bütün şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum. Ruhları şad olsun.’ dedi.
‘Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar varken böyle bir seçimi talep etmek ana muhalefet olarak bize yakışmaz’
Erken seçim konusunda önemli açıklamalarda bulunan CHP İlçe Başkanı Fikret Gürel, ‘Ülke gündemimiz zaten Genel Merkezler düzeyinde Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımız yapmakta. Genel Başkanımızın belirttiği gibi CHP asla erken seçimle uğraşmamaktadır. Çünkü erken seçim halkın üzerine maddi yük olarak cereyan etmektedir. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar varken böyle bir seçimi talep etmek ana muhalefet olarak bize yakışmaz. Erken seçim olacaksa ancak iktidarda olan Cumhur İttifakının sahipleri almalı, Cumhurbaşkanı bu kararı almalı’ diyerek tavırlarını net ortaya koydu.
Gölcük eski cazibe merkezi konumunu kaybetmiştir
İlçemizde yaşanan ekonomik sıkıntıya da dikkat çeken Başkan Gürel, ‘Ülkemizde büyük bir ekonomik kriz bulunmakta. Adalet sadece sayfalarda kalmakta ve ülkemiz büyük sıkıntı içerisindedir. Bu bağlamda bizim için gerekçe önem arz eden yaşadığımız muhittir. Ülkemizde ekonomik krizin etkileri ilçemizde de hissedilmektedir. Gölcük ilçemiz tamamen emeğe dayalı bir ilçedir. İlçemizde ve çevre ilçelerde çalışan işçilerimiz, kamuda çalışan memurlarımız zor durumda olduğu zaman ticarette durma noktasına gelir. Dolayısıyla ilçemizdeki bütün siyasi partilerin, STK’ların özellikle Belediye’nin Gölcük’teki ticari hayatın canlanması için neler yapabilmesini masaya yatırılmalıdır.Eskiden ilçemiz emekliler için yerleşilen bir konumdaydı. Şimdi ise emekli olup kaçma konumuna, ilçemizden uzaklaşma konumuna gelmiştir. Bu da ne kadar geriye gittiğimizin göstergesidir. Gölcük’te ticaret yapmakta olan esnafımızın yüzde 90’ı kredilerle ayakta durmakta ve her geçen gün kepenk kapatmaya gitmektedir. Dolayısıyla deminde söylediğim gibi bütün siyasi partilerin, STK’ların, belediyenin ve hatta kaymakamlıkla birlikte çalışma başlatarak Gölcük’ün sorunlarının masaya yatırılmalıdır. Kanımca ilçemizin en büyük sorun Kentsel Dönüşümdür, ikincisi trafik, üçüncüsü yatırımlardır. Bunlarla beraber çekim merkezi haline gelebilmesi için bir 4 yıllık fakültenin de hayata geçirilmesi ve aynı zamanda yıllarca faaliyette bulunup İzmit’e giden Askerlik Şubesi’nin tekrar Gölcük’te faaliyete geçirilmesi de büyük bir önem arz etmektedir. 90-100 bin nüfusumuzda var olan askerlik şubemizin 170 bini bulan nüfusumuzda olmaması büyük bir üzüntüyle karşılanmaktadır. Seçilen belediye başkanıyla birlikte faaliyetleri artan sosyal etkinliklerinde ile merkezinde yoğunlukla yapılması ve halkımızın ilçe merkezine gelmesine teşvik etmektedir. Bu sayede de ilçe merkezi oldukça canlanmakta, ve esnaflar daha iyi iş yapabilmektedir. Körfezin incisi konumda olan ilçemizi hep geriye giden pozisyona getirdik. Üzerimizdeki ölü toprağı atmak zorundayız’ dedi.


