• BIST 100

    9868,15%-0,84
  • DOLAR

    35,99% 0,07
  • EURO

    37,16% -0,04
  • GRAM ALTIN

    3357,05% 1,50
  • Ç. ALTIN

    5443,25% 1,50

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Hamza Kaya, "TÜİK VERİLERİ KİRLİ VE YALAN; AÇLIK, YOKSULLUK, SEFALET GERÇEK!"

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Hamza Kaya, yönetimi ve üyeleri geçtiğimiz Cumartesi günü Anıtpark’ta basın açıklaması yaptı. Kaya, açıklamasında, “TÜİK verileri kirli ve yalan; açlık, yoksulluk, sefalet gerçek” dedi.

Ekonomi 13.01.2025 17:24:00 0
DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Hamza Kaya,

Geçtiğimiz Cumartesi günü Anıtpark’ta yapılan basın açıklamasına; Emek Partisi (EMEP) İl Yöneticisi Tarık Erkan, DEM Parti il yöneticisi Ali Dağdaycı, Kocaeli KHK Platformu’ndan Atilla Yüceak, DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi yönetimi ve üyeleri katılım sağladı. 

‘Milyonlar sefalete mahkum edildi’

DİSK Emekli Sen Gölcük Şubesi Başkanı Hamza Kaya, yaptığı açıklamada, “TÜİK, şaibeli enflasyon oranlarını açıkladı: 2024 yıl sonu enflasyonu yüzde 44,38 oldu. Bugüne değin en azından bu şaibeli oranlar ekseninde yapılan zamlar da terk edildi. Milyonları ilgilendiren asgari ücrete, emekçinin, emeklinin, dar gelirlinin yaşam gerçekliğini yansıtmayan resmi enflasyon oranının çok daha altında bir zam yapıldı. İşçi sınıfının temsil edilmediği bir toplantıda, karnı toklar ile sırtı peklerin baş başa karar verdikleri asgari ücret, milyonları sefalete mahkûm etti! Asgari ücrete yapılan yüzde 30 zam ile birlikte ülke nüfusunun yarısı en geç iki ay sonra açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermeye başlayacak! Sarayın faturası bir kez daha asgari ücretlilere ve ailelerine kesildi!” dedi.

‘2025 yılının ilk altı ayı için alacağı zam oranı yüzde 11,54 iken ekmeğe gelen zam oranı yüzde 25 oldu!’

Kaya, “Değerli dostlar; Diğer yandan memurlara ve memur emeklilerine altı aylık resmi enflasyon oranı olan 15,75'lik zam oranı da uygulanmayacak. Emekçinin sesi olmaktan son derece uzak bir sendika ve hükümetin el ele verdiği toplu sözleşme gereğince, memur ve memur emeklilerinin 2025 yılının ilk altı ayı için alacağı zam oranı yüzde 11,54 iken ekmeğe gelen zam oranı yüzde 25 oldu! Memurların ve memur emeklilerinin 100 liralık alışveriş sepetlerinin fiyatı 180 liraya çıkarken, gelirleri 100 liradan 133 liraya çıktı! Değerli arkadaşlar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı duyurdu: "En düşük emekli aylığı 1.969 lira artırılarak 14 bin 469 liraya tamamlanacak!” diye konuştu. 

‘Ne canımızdan, ne çocuklarımızdan ne de torunlarımızdan vazgeçeceğiz’

Başkan Kaya, “Bir dakika düşünün değerli arkadaşlar! Bu ülkede en düşük emekli aylığı asgari ücretin 7 bin 500 lira altında! Bu ülkede en düşük emekli aylığı yoksulluk sınırının beş kat aşağısında! Bir ülke düşünün ki değerli arkadaşlar, emekliler yılı ilan edilen 2024 yılında emekliler karnını doyuracak ekmeğe, sırtına takacak cekete, evini ısıtacak doğalgazı bir kenara bırakın kafasını sokacak dört duvara muhtaç bırakıldı! Değerli dostlar; Emekliler yılında emeklilerin hali içler acısıyken, Cumhurbaşkanı duyurdu: "2025 yılını aile yılı ilan ettik!" Dostlar, bunun anlamı açıktır. Hükümet geçtiğimiz yıl emeklilerin canına kast etmişken bu yıl da çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine göz dikmiştir. Ne canımızdan, ne çocuklarımızdan ne de torunlarımızdan vazgeçeceğiz!” ifadelerini kullandı.

‘Taleplerimiz haklarımızdır! Hakkımız olanı istiyoruz; alacağız!’

Başkan Kaya, taleplerini; “Bugün emeklilerin çok büyük bölümü asgari ücretin ve açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Emeklileri bir ülkede belirlenen en düşük ücret tutarından daha düşük aylıklara mahkum etmek, kimsenin haddine değildir. Bir kez daha söylüyoruz: En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyinde belirlenmelidir! Emekliler de toplumun diğer tüm kesimleri gibi ve hatta yaşam döngüsündeki yerleri gereği daha da yakıcı biçimde ekonomik krizden etkilenmektedir. Emeklilere resmi enflasyon oranının dahi altında yapılan yüzdelik zamlar hiçbir anlam ifade etmemektedir. Yapılması gereken en düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesinde olmak üzere tüm emekli aylıklarının asgari ücret zammı oranında artırılmasıdır! Bu ülkenin yurttaşlarının kaderi, ne uluslararası sermaye çevrelerinin ne de sarayın iki dudağı arasına terk edilemez! Bu ülkenin yurttaşları için açlık, yoksulluk sefalet kader değildir! Vakit işçisi, emekçisi, emeklisi, kadını ve erkeği, genci ve yaşlısı ile el ele omuz omuza ayağa kalkma vaktidir! Alacakaranlıkta okul yollarına düşen torunlarımızla uyanacağız! Alacakaranlıkta evine ekmek götürmek için mesaiye başlayan çocuklarımızla evlerimizden çıkacağız! Sokakları, meydanları, meclis kapılarını emeklilerin evi yapacağız! Ekonomik krizin faturasını krizi yaratanlara ödeteceğiz! Emeğin, demokrasinin, eşitliğin ülkesini inşa edeceğiz! Emeğimizin, alın terimizin karşılığına alıncaya dek direnecek; 2025 yılını bu iktidarın gidiş yılı ilan edeceğiz!” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Haber: Serap DURUKAN

 

 


Ömer Yılmaz Turan 33 yaşında vefat etti GÖLCÜK’Ü ÜZEN ÖLÜM

Tülü, “Marmara Bölge Toplantısında önerilerimizi gündeme getirdik”

ÖRGÜ TUTKUNU KADINLAR BU FESTİVALİ ÇOK SEVECEK

Uçar çiğköfte hizmete açıldı KALİTESİ FARKLI, LEZZETİ FARKLI

Antepli dürümcü Sinan ustada damaklar bayram ediyor KEBABIN LEZZETLİSİ USTASINDAN BELLİDİR

Başkan Büyükakın öncülüğünde şehre değer katan bir adım daha BÜYÜKŞEHİR’DEN ULAŞIMA 27 YENİ OTOBÜS

“Hayatın içindeyim” ile hayaller gerçek oluyor; BÜYÜKLERİMİZ, TİYATRODA HÜNERLERİNİ SERGİLEYECEK

Büyükşehir, evsizlere umut oluyor

Göğüs Hastalıkları Hekimi Uzm. Dr. Rumeysa Şahin, 9 ŞUBAT SİGARAYI BIRAKMA GÜNÜNDE MERAK EDİLENLERİ CEVAPLANDIRDI

Motosiklet Çalıştayı’na Büyükakın sürprizi!

Ali Nazile Yıldız Çınar Akademi LGS Merkezi açıldı HÜRRİYET:" BURASI ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK KIYMETLİ BİR EĞİTİM ALANI OLACAK"

Gölcük'te Cadde ve Sokaklarda Asfalt Yama Çalışmaları devam ediyor

Kocaelispor'un yıldızı Oğulcan Çağlayan BU ŞEHİR ŞAMPİYONLUĞU HAK EDYOR

Kocaelispor’un yıldız futbolcusu Yusuf Cihat Çelik "TARAFTAR İNANILMAZDI"

Körfez’den Galatasaray’a transfer

Gölcükspor sahasında Tekirdağspor’u 2-0 yendi

Anahtar Parti Gölcük İlçe Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur “TÜM DERTLERE ÇARE, SORUNLARA ÇÖZÜM BULMAK İÇİN GELİYORUZ”

Gölcük’te 4 minibüsçüler kooperatifi birleşme karalı aldı

Philips Gölcük yetkili servisi 40 YILDIR GÖLCÜK’TE HİZMET VERİYOR

14 Şubat Sevgililer gününde CROP BAYAN GİYİMDE % 14 İNDİRİM

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy “DÖNÜŞÜM PROJELERİ HIZLA TAMAMLANMALIDIR”

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Gölcük Şubesi 97. YIL DÖNÜMLERİNİ KUTLAYACAK

Gürel, “Altın uzun vadede getirisi yüksek bir yatırım aracıdır”

Hesna Teyze istedi, Büyükşehir yaptı

GÖLCÜK BELEDİYESİ, EMITT 2025 TURİZM FUARI'NDA İLÇEYİ TANITTI

Büyükşehir’den ‘Berat Kandili’ özel programı

Kesgin, “Sertifika programı esnafımızın işini kolaylaştıracak”

YEDEP’te bilgilendirme toplantıları sona erdi

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde GEBE OKULU MEZUNİYET TÖRENİ DÜZENLENDİ

Albay Burak Caddesi’nde yerlerinden oynayan granit taşları onarıldı

Yükleniyor

Değirmendere Yalı Mahallesi'nde Banklar Yenilendi

Gelişigüzel atılan evsel atıklar kötü görüntülere neden oluyor

Atatürk Mahallesi  Hilmi Özkök Caddesinde ağaçlar budandı

Üstgeçitteki bazı lambalar yanmıyor ARIZALI LAMBALAR YENİLENMELİ

Değirmendere Çınarlık Meydan Kafe kış aylarında da YOĞUN İLGİ GÖRMEYE DEVAM EDİYOR

DEĞİRMENDERE’DEKİ AHŞAP HEYKELLER ONARILIYOR

Cumhuriyet Mahallesi’nde yeni çocuk parkı düzenlemesi

Dubalara verilen zarar tepki çekti

Gölcük’te Huzuru Arayanların Adresi DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ

Yalı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde oluşan çukura taş ile önlem aldılar

Gürel, “Altın uzun vadede getirisi yüksek bir yatırım aracıdır”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Başkanı Özhan İmre, “MAAŞ ARTIŞI DAHA İLK AYDA ERİDİ GİTTİ”

DİSK Emekli -Sen Gölcük Şubesi Başkanı Hamza Kaya “TÜİK, GERÇEKLERİ AÇIKLA EKMEĞİMİZLE OYNAMA”

KSO Başkanı Zeytinoğlu ocak ayı dış ticaret ve enflasyon verilerini değerlendirdi

Mısırlıoğlu, “13 Şubat’ta genel kurulumuzu gerçekleştireceğiz”

Şahin, “Muayene katılım paylarına yapılan zam geri çekilmeli”

Gürel, “Altın daha da yukarı seviyelere yükselecektir”

İmre, “Birlikte mücadele edip, birlikte başaracak, birlikte kazanacağız”

Türk Harb- İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, “ÜYELERİMİZİN HAK ETTİĞİ MAAŞI ALABİLMELERİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre “ADİL BİR ÜCRET VE ONURLU BİR YAŞAM İÇİN REFAH PAYIMIZI İSTİYORUZ”

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 21 18 0 3 32 57
2.Fenerbahçe 22 17 2 3 35 54
3.Samsunspor 22 13 5 4 13 43
4.Eyüpspor 21 11 4 6 15 39
5.Beşiktaş 21 9 4 8 10 35
6.Göztepe 21 10 7 4 13 34
7.İstanbul Başakşehir 22 9 7 6 9 33
8.Kasımpaşa 22 7 5 10 -2 31
9.Alanyaspor 22 7 8 7 -5 28
10.Rizespor 22 8 11 3 -11 27
11.Trabzonspor 20 6 6 8 10 26
12.Gazişehir Gaziantep 21 7 9 5 -3 26
13.Antalyaspor 22 7 10 5 -16 26
14.Konyaspor 22 6 10 6 -7 24
15.Sivasspor 22 6 11 5 -11 23
16.Kayserispor 21 4 9 8 -19 20
17.Bodrum FK 21 4 13 4 -14 16
18.Hatayspor 22 1 14 7 -19 10
19.Adana Demirspor 21 2 17 2 -30 5