DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMİŞTİR”
DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, yeni dernek binalarında ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi.
DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, yeni dernek binalarında ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Aziz Çelik’in de emeklileri bekleyen tehlikeler ve emeklilerin durumunu konulu sunum gerçekleştirdiği toplantıda Başkan Kasımoğlu, “Emekliler yoksulluğa mahkum edilmiştir” dedi.
“Vergi toplamada adaletli davranmıyorlar”
Disk/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu yeni dernek binalarında emeklileri bekleyen tehlikeler ve emeklilerin durumunu içeren bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Kasımoğlu, yaptığı açıklamada, “Bütçe iktidarı elinde bulunduranların tercih ve önceliklerini yansıtan siyasi belgelerdir. Verginin hangi kesimlerinden, hangi yöntemlerle toplanacağını ve kimlere dağıtılacağını belirleyen kanunlardır. Çeyrek asra yakın bir zamandır ülkeyi yönetenler gelir dağılımında adaleti sağlamadı. Ülkenin varlıklarını har vurup, harman savuran AK Parti nihayetinde ülkenin tüm varlıklarını tüketince, şimdilerde yeni kaynaklar oluşturmak adına sözüm ona önlemler alıyor. Kazanç kaynağından vergi alması gerekirken, geliri yetmeyenlerin çare olarak sarıldığı kredi kartlarına göz diktiler. Kullanmak zorunda kaldığın krediden vergi almak için kanun yapma hazırlığında borcundan vergi almak istiyor, borç verene dokunmuyor. AK Parti iktidarı emekçi ve onların emeklilerine insanca yaşayacak bir ortam yaratmadığı gibi, vergi toplamada adaletli davranmıyor” dedi.
“Hemen seçim talep ediyoruz”
Sözlerine devam eden Başkan Kasımoğlu, “Temel kamu hizmetlerini ücretsiz sunması gerekirken, yarattığı ekonomik buhranın bedelini emekçi yığınların sırtına yüklüyor. Yarattığı Karun gibi zenginlere dokunmak istemiyor. Öte yandan yüksek askeri ve güvenlik harcamaları için yeni vergi arayışları içinde; biz emekliler yüksek miktardaki enflasyon nedeni ile yeniden değerlendirme artışları, temel tüketim mallarına yapılan otomatik zamlar yetmezcesine emekçi halkın ödeyeceği dolaylı zamlarla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Gerçekleşen enflasyon yerine, hedeflenen enflasyon oranında emeklilere zam yapılmak isteniyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, kurarak açlık sınırı altında kalan emekli maaşlarına kaynak yaratmak adına kıdem tazminatlarına el koymak istiyor. Emeklileri yoksulluğa açlığa mahkûm eden iktidarı alaşağı etmek için tüm emeklilerimizi örgütlenmeye çağırıyoruz. Hemen seçim talep ediyoruz. Emekçi ve emekli kardeşim iktidar senin elinde” dedi.
Prof. Dr. Aziz Çelik’in sunumuyla panel düzenlendi
Kasımoğlu’nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Aziz Çelik’in sunumuyla panel düzenlendi. Panel’e; Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyesi Mine İşeri, eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, Disk/Emekli Sen Gölcük Şube yönetimi, üyeleri ile davetliler katılım sağladı. Prof. Dr. Çelik, panelde emeklilerin durumunu ve emeklileri 2025 yılında bekleyen tehlikeler konusunda konuşma yaptı.
Haber: Serap DURUKAN
GÖLCÜK KÖYLERİ DERNEĞİ, DERNEK BİNASINDA BAYRAMLAŞTI
SAĞLIKÇILAR BAYRAMLAŞTI
BAŞİSKELE’DE GELENEKSEL KENT BAYRAMLAŞMASI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
KARTEPE’DE BAYRAM COŞKUSU
GELENEKSEL KOCAELİ KENT BAYRAMLAŞMASI 42. KEZ YAPILDI
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE GÖREVLİ PERSONELLE BAYRAMLAŞTI
OLASI OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
MHP KOCAELİ’DEN BAYRAMDA YOĞUN PROGRAM
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, AK PARTİ İL BAYRAMLAŞMASI’NA KATILDI
GÖLCÜK KENT BAYRAMLAŞMASINDA BİR ARAYA GELDİ
235 ARAÇ VE 630 PERSONELLE 24 SAAT ÇALIŞMA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: SİZLER HER ZAMAN BAŞ TACISINIZ
KENT MEYDANI’NDA RAMAZAN DOPDOLU GEÇTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN BARIŞ VE HUZUR DİLEĞİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN: RAMAZAN BAYRAMI’MIZI TEBRİK EDİYORUM
TEMAD’DA BAYRAMLAŞMA
VALİ AKTAŞ : BAYRAMLAR HUZUR VE GÜVEN ORTAMIDIR
BÜYÜKŞEHİR, KABİRLER İÇİN ON BİNLERCE ÇİÇEK DAĞITTI
BAŞKAN SEZER :RAMAZAN BAYRAMIMIZ MÜBAREK OLSUN
KOCAELİ’Yİ 60 SANİYEDE ANLAT, ÖDÜLÜ KAP
GASPÇILAR TUTUKLANDI!
SEDAŞ AİLESİ BAYRAM SEVİNCİNDE BULUŞTU
AKTAŞ ÇİFTİ VE BÜYÜKAKIN ÇİFTİ, SEVGİ EVLERİ İFTAR PROGRAMINDA ÇOCUKLARIMIZLA BULUŞTU
BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...
KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI
BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”
DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR
KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU
GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI
Yükleniyor
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,30% 0,03
-
EURO
51,21% -0,19
-
GRAM ALTIN
6410,98% -3,18
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00




