erb

Ertuğrul Sağlam: “Galibiyetin keyfini yaşayacağız”

Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Fatih Karagümrük maçının ardından, “Galibiyetin keyfini yaşayacağız ve ardından Sakaryaspor maçına hazırlanacağız” dedi.

SPOR 4.11.2024 16:42:00 0
Ertuğrul Sağlam: “Galibiyetin keyfini yaşayacağız”

Trendyol 1.Lig’in 11. haftasında Kocaelispor, konuk ettiği Fatih Karagümrük’ü 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında Kocaelispor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam açıklamalarda bulundu. Sağlam, “Geçen haftaki, hiç istemediğimiz, bizi çok üzen Ankaragücü mağlubiyetinden hemen sonra üzülüp karalar bağlamak yerine; gece geldik ve hemen Karagümrük maçı için hazırlanmaya başladık. Nasıl iyi oynarız, nasıl taraftarımızı mutlu ederiz ve daha ofansif oynayarak nasıl 3 puanı alırız diye hafta boyunca çalıştık. Karşımızda iyi bir takım vardı. Son haftalardaki form durumu da net şekilde ortada. Böyle bir takıma karşı maçın başından sonuna oyunu yöneten, yönlendiren, zaman zaman ofansif tıkansak da yüzde 62 topa sahip olma oranıyla, 18 şut atıp 6’sında isabetle oynadık. İlk yarı kalecinin müthiş iki kurtarışı, Cihat’ın pozisyonu var. Skoru ilk yarı da kendi lehimize çevirebilirdik. İkinci yarı golü bulduk. Gole kadar da baskı kurduk. Bundan önceki iç saha maçlarına nazaran daha oyunu istediği gibi oynayıp daha üreten takım olduk. Bunun yanında rakip ceza sahasına topla 32 defa girmişiz. İstatistiksel anlamda da üstünlüğü kurduğumuz, golden sonraki pozisyonda çok net faulü Halil hocanın vermemesi, 4.hakemin ısrarla uyarmasına rağmen Halil hocanın vermemesi bence düşündürücü. Kalemize gelen ve isabet bulan bir tane top da o oldu" diye konuştu.

“Golden sonra oyuncularımız reaksiyon gösterdi”
Golden sonra oyuncularının reaksiyon gösterdiğini vurgulayan Sağlam, "Daha tempolu oynamaya başladık. Pozisyonlar da bulduk. Galibiyet golünü uzatmalarda da olsa bulduk. Hak ettiğimiz gol, hak ettiğimiz galibiyetti. Oyuncularımızın ayaklarına sağlık. İyi oynayarak kazanmış olmak mutluluk verici. Bu güne kadar performans olarak çok fazla işin içine alamadığımız, takıma katkı sağlayamamış oyuncular da bugün sorumluluk aldı. Galibiyette pay sahibi oldular. Markao’nun da iyi performansla aramıza dönmesi bizim adımıza sevindirici. Bu galibiyet bizim için çok önemliydi. Alınan bir kötü sonuçtan sonraki hafta bu gidişatı, olumsuz havayı tersine çevirmek çok önemli durumdur, bizim gibi hedefi olan takımlarda. Birilerinin kafasında da bu endişe olabilirdi. Ama bugün iyi oynayarak, oyuna hakim olarak, her oyuncunun sorumluluk aldığı bir üç puan bizim için mutluluk verici. Gelecek adına da bizi daha mutlu eden, umutlandıran durum. İnşallah bu performansı devam ettirmemiz lazım. Ki haftaya bunun gibi karşılaşma var. Önce bu maçın mutluluğunu yaşayacağız, yarından itibaren de maçın analiziyle beraber yaptığımız iyi şeyleri daha nasıl artırabiliriz, hataları nasıl azaltabiliriz çalışacağız. Güzel bir galibiyet, güzel oyunla. Bugün bunun keyfini yaşayacağız. Hep birlikte yaşayalım. Sonra da camiamız için önemli olan karşılaşmaya hazırlanacağız. Karagümrük iyi bir takım. Puan cetveli ve son haftalardaki grafiği de bunu gösteriyor. Onlara da başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Bizim için 3 puanlık lig maçı ama camia için 3 puandan fazlası”
Sakaryaspor maçıyla ilgili soruya Ertuğrul Sağlam, “Geçen yıla nazaran daha iyi takımız. Bu sene çok uzun süredir olmayan işler olmaya başladı. O yüzden bunlara bir tane daha eklemek istiyoruz. Bizim için bir lig maçı, ortada yine 3 puan var. Ama camia için 3 puandan fazlası var. Oyuncuların üzerine baskı hissettirecek şekilde doğru yönetip, o gün oyuncularımızın daha soğukkanlı olmasını sağlamamız gerekir. Bu çok uzun ve meşakkatli yol. Zaman zaman sendeleyeceğiz, zaman zaman düşeceğiz, önümüze engeller çıkacak. Bütün bu engelleri aşmamız, olumsuzlukları kenara atmamız için binlerce insanı mutlu edecek hedefimiz var. Bu maçta da bizim için zor bir şey vardı aslında. Haftaya zor rakiple, zor atmosferde oynayacağız. Ama şunu söylemek istiyoruz; bu engelleri ortadan kaldırmak, yolumuzu temizlemek için çok değerli, güzel bir hedefimiz var” yanıtını verdi.

“Transfer çalışmalarına başladık ama isim vermeyeceğim”
Transferle ilgili yol haritasıyla ilgili olarak da Sağlam, “2 gün önce başkanımızla konuştuk. Futbol şubemizle beraber. Devre arası transfer dönemi, sizlerle isim paylaşamayacağım. Devre arasına kadar bu oyuncularla gitmemiz lazım. Onların moral ve motivasyonunu da üst seviyede tutmalıyız. Şu da gerçek ki; lig zorlu lig. 8-9 tane kadro kalitesi yakın takım var. Alt grup da yakın. Kaldı ki ikinci yarı çok daha zor olacak. O yüzden bizim kadromuzu daha kaliteli hale getirmemiz gerekiyor. Sakaryaspor maçından sonra milli maç arasında çalışmalarımız daha somut olarak devam edecek. Ondan sonra da çok fazla zamanımız yok. Maçlar devam ederken oyuncuları canlı izlemek önemli. Dolayısıyla bu konudaki çalışmalarımız başladı, devam ediyor” diyerek sözlerini tamamladı.

 

BİR YASAK DAHA ! TELEFON TUTUCULARA 21 BİN TL CEZA GELİYOR...

KARTEPE’DE 18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ GURURLA ANILDI

BÜYÜKAKIN: “ÇANAKKALE RUHU BURADA”

DEĞİRMENDERESPOR BAŞARIYA DOYMUYOR

KARTEPE’DE STK’LAR BULUŞTU

GÖLCÜK’TE ÇANAKKALE ZAFERİNİN 111. YIL DÖNÜMÜNDE ŞEHİTLERİMİZ RAHMETLE ANILDI

KENT BAYRAMLAŞMASI BİRİNCİ GÜN GERÇEKLEŞECEK

GÖLCÜK DİŞ SAĞLIĞI’NDA BİRLİK SOFRASI

GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA

"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"

BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI

BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI

KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA

BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”

BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU

İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”

TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI

GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI

KULİSTE MUHABBETLER...

CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ

SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ

KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ

VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME

BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI

ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA

AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI

“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI

TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR

Yükleniyor

loading
  • BIST 100

    16159,06%-0,58
  • DOLAR

    44,31% 0,23
  • EURO

    50,80% 0,01
  • GRAM ALTIN

    6901,21% 0,77
  • Ç. ALTIN

    11465,56% 0,00

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
16.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17