-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
GFSD’nin bu haftaki konuğu “Kültürümüze Değer Katan Meslekler” belgeseli ile NEDİM DÖVENCİOĞLU OLDU
Her hafta birbirinden değerli fotoğraf sanatçılarını ağırlayan Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), bu hafta dernek üyesi E. Nedim Dövencioğlu’nu konuk etti.
Her hafta birbirinden değerli fotoğraf sanatçılarını ağırlayan Gölcük Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği (GFSD), bu hafta dernek üyesi E. Nedim Dövencioğlu’nu konuk etti. Dövencioğlu’nun 16 yıl boyunca büyük bir özveri ve titizlikle hazırladığı “Kültürümüze Değer Katan Meslekler” adlı belgesel, izleyicilerden tam not aldı.
İkiz, “Bu hafta bizim için çok özel bir geceydi”
Programın ardından açıklamalarda bulunan GFSD Başkanı İsmail İkiz, E. Nedim Dövencioğlu’nun çalışmasının hem sanatsal hem de kültürel açıdan büyük bir anlam taşıdığını vurguladı. Başkan İkiz, “Derneğimizde her hafta farklı sanat dallarına ve fotoğraf anlayışlarına dokunan çok değerli sanatçılarla bir araya geliyoruz. Bu hafta ise bizim için çok özel bir geceydi. Üyemiz, kıymetli dostumuz E. Nedim Dövencioğlu’nun 16 yıllık emeğinin ürünü olan ‘Kültürümüze Değer Katan Meslekler’ belgeselini hep birlikte izleme fırsatı bulduk. Kendisi, geleneksel el sanatlarımızdan unutulmaya yüz tutmuş mesleklere kadar geniş bir yelpazede ülkemizin kültürel mirasını büyük bir duyarlılıkla belgelemiş. Bu çalışma, sadece bir fotoğraf projesi değil; aynı zamanda kültürümüzün yaşayan belleği niteliğinde. Böyle bir eseri derneğimiz çatısı altında paylaşmasından büyük onur duyuyoruz” dedi.
“Dövencioğlu’nun çalışması, bizlere fotoğrafın bir kareden çok daha fazlası olduğunu hatırlattı”
İsmail İkiz konuşmasının devamında, fotoğrafın sadece bir sanat dalı olmadığını, aynı zamanda toplumun değerlerini, geçmişini ve yaşam biçimini gelecek kuşaklara aktaran güçlü bir araç olduğunu belirterek şöyle devam etti: “Sayın Dövencioğlu’nun çalışması, bizlere fotoğrafın bir kareden çok daha fazlası olduğunu hatırlattı. Her bir fotoğraf karesi, yılların emeğini, ustaların ellerindeki incelikleri, Anadolu’nun sıcaklığını ve kültürümüze ait derin izleri taşıyor. Fotoğraf sanatının böylesine anlamlı bir amaca hizmet etmesi hepimiz için ilham verici. Kendisinin bu uzun soluklu çalışmasını dinlemek, perde arkasındaki hikâyelere tanık olmak, gerçekten unutulmaz bir deneyim oldu” diye konuştu.
“Bu anlamlı geceye katılan tüm sanatsever dostlarımıza da teşekkür ediyoruz”
İkiz son olarak, tüm GFSD üyelerine ve geceye katılan fotoğraf severlere teşekkür ederek sözlerini şöyle tamamladı: “Bu tür etkinliklerle amacımız, hem fotoğraf sanatını yaşatmak hem de kültürümüzü belgeleyip geleceğe aktarmaktır. E. Nedim Dövencioğlu’na bir kez daha derneğimiz ve fotoğraf camiası adına teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyoruz. Ayrıca bu anlamlı geceye katılan tüm sanatsever dostlarımıza da teşekkür ediyoruz. GFSD olarak kültürümüze, sanata ve toplumsal belleğimize katkı sağlayacak her çalışmanın yanında olmaya devam edeceğiz” diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Haber: Serap DURUKAN
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR
UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”
5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
Yükleniyor



