10924,53%-1,34
42,20% 0,24
48,86% 0,30
5429,94% 0,77
9007,06% 0,59
Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü dolayısıyla bir anma mesajı yayınlayarak, “Cumhuriyet’imizin Kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 87. yıldönümünü minnet ve şükranla anıyoruz” dedi.
“10 Kasım Cumhuriyete bağlılığımızı gösterme günüdür”
Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin yaptığı açıklamada, “Tüm dünyanın örnek aldığı büyük devlet adamı ve Cumhuriyetimizin mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk , en zor anlarda dahi, sorunlara çözümler bulan ve bunları başarıyla uygulayabilen geniş bir düşünce ufkuna sahip , büyük bir liderdi .Bir sözünde “Büyük kararlar vermek kâfi değildir. Bu kararları cesaret ve kesinlikle tatbik etmek lâzımdır” diyerek verdiği kararlarda ısrarcı olmuş , yenilikçi yapısıyla çağın gereklerini uygulamış , İnkılapların temellerini her gün derinleştirmiştir.Bugün gelişmiş medeniyetler seviyesine ulaşabildiysek onun idealleri ışığında ilke ve inkılaplarına sahip çıktığımız içindir ve bugünde Cumhuriyete bağlılığımızı ve O’nun ideallerini yaşatma konusunda kararlılığımızı gösterme günüdür” dedi.
“Atatürk’ün eseri Cumhuriyeti yüceltmek hepimizin görevi”
Kaymakam Gültekin sözlerinin devamında, “Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve en büyük eserim dediği Cumhuriyetimize sahip çıkarak halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak milletçe müşterek vazifemizdir. Devletimiz ve milletimiz tüm kurumlarıyla birlikte Cumhuriyetimizi yeni eserlerle güçlendirecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefini mutlaka gerçekleştirecektir. Türk milletinin bağımsızlığını ve hürriyetini koruma davasında milleti harekete geçiren milli mücadelenin gücü , önderi ve lideri , büyük komutan ve devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 87.yıldönümünde bir kez daha rahmetle anıyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.
