9184,82%2,67
34,38% 0,47
36,84% -0,60
2969,82% -0,20
4932,75% 0,96
Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, yaptığı açıklamada, muhtarlığın önemi ve muhtarların çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Başkan Saral, “Muhtar mahallelerin eli, kolu, ayağı, vatandaşın sesidir” dedi
Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, muhtarların mahallelerdeki sorunların çözümünde üstlendikleri kritik rolü dile getirdi. Başkan Saral, muhtarların, vatandaşlar ile ilgili merciler arasında köprü görevi üstlenerek, toplumun ihtiyaçlarını ve taleplerini yetkililere iletme konusunda önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.
“Bir mahallenin sıkıntısını en iyi bilenler muhtarlardır”
Muhtarların, mahallelerdeki sorunları hızlı bir şekilde tespit edip çözüm yolları aramakla sorumlu olduklarını belirten Saral, “Muhtarlarımız, halkımızın sesi, sorunların çözücüsü olarak görev yapıyor. Bu görev zorlu olduğu kadar da bir o kadar önemlidir. Herkesin derdine derman olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımız için hiçbir şey yapmıyor diyenler gelsinler bir gün muhtarlarımızın yanında dursunlar. Muhtarlarımıza bu söylemleri söyleyenler muhtarlarımızın emeklerini hiçe sayıyorlar. Bunu yapanları da vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Muhtar mahallelerin eli, kolu, ayağı, muhtar vatandaşın sesidir. Bir mahallenin sıkıntısını en iyi bilenler muhtarlardır. Muhtarların kaldırılması çok büyük yanlış olur. Eğer muhtarlar kaldırılırsa mahalleler de vatandaşta çok büyük sıkıntıya düşer. Tabi onun içinde böyle bir şeyin olmasını onaylamıyoruz. Bazı mahalle muhtarlıkları birleştirilebilir. Bu yapılabilir ama muhtarlar kaldırılamaz” dedi.
“Muhtarlarımızın emekleri asla yadsınamaz”
Sözlerine devam eden Başkan Saral, “Vatandaşlarımızın en rahat kapısını çalıp içeri girebildiği, derdini anlatabildiği ve sıkıntılarını ilgili mercilere iletebildiği kişidir muhtarlar. Yani birileri istiyor diye muhtarlar kaldırılamaz. Bunun da olacağını asla ihtimal vermiyorum. Muhtarlarımızın emekleri asla yadsınamaz. Muhtarlarımız bağlı bulundukları mahallelerindeki sorunların çözümü adına yoğun çalışmalarını her zaman sürdürmektedir. Yeni bir mahalleye taşınan kişiler, nüfus müdürlüklerinde adres değişikliği yaptıktan sonra muhtara gitmiyor. Bu konuda bir zorunluluk da söz konusu değil. Fakat muhtarlar, mahallelerine taşınan kişileri, vatandaşlar kendilerini ziyaret etmedikleri için tanımıyor. Bundan ötürü mahallesinde kimlerin yaşadığını da bilemiyor. Sistemde de hangi adreste kimin yaşadığını görmek mümkün değil. Sadece başvuru yapan kişinin bilgileri görülebiliyor. Özellikle yardımlar konusunda muhtarlar kapsamlı bilgiler alamıyor. Bu konularda bir düzenleme yapılması, muhtarlarımız açısından oldukça faydalı olur” diyerek açıklamalarını tamamladı.
Haber: Serap DURUKAN