9067,24%-1,13
39,24% 0,35
44,48% -0,20
4156,28% -0,37
6639,12% -0,07
24 Mayıs Dünya Şizofreni Günü kapsamında, Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Aysel İncedere iş birliğiyle, Gölcük Toplum Ruh Sağlığı Merkezi (TRSM) danışanlarıyla birlikte anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Etkinlik çerçevesinde, İzmit’te faaliyet gösteren Bizim Bahçe Şizofreni Yakınları Dayanışma Derneği ziyaret edildi.
TRSM danışanlarının el emeği ile hazırladığı özel bir hediye takdim edildi
Ziyaret sırasında, dernek başkanı Kamer Doğanyılmaz’a Gölcük TRSM danışanlarının el emeği ile hazırladığı özel bir hediye takdim edildi. Bu anlamlı armağan, dayanışma ve ruh sağlığı bilincinin güçlenmesine katkı sunarken, danışanların sosyal hayata aktif katılımı açısından da önemli bir adım oldu.
Çardak, “Ruh sağlığı alanında farkındalık yaratmak ve damgalamayı azaltmak hepimizin ortak sorumluluğudur”
Gölcük Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Aziz Çardak, etkinlik hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Toplum Ruh Sağlığı Merkezimiz, sadece tedavi değil; aynı zamanda sosyal uyum, toplumsal kabul ve farkındalık açısından da önemli çalışmalar yürütüyor. Dünya Şizofreni Günü vesilesiyle gerçekleştirilen bu ziyaret, hem danışanlarımızın öz güvenini artırdı hem de kurumlar arası dayanışmanın güzel bir örneği oldu. Ruh sağlığı alanında farkındalık yaratmak ve damgalamayı azaltmak hepimizin ortak sorumluluğudur,” dedi. Bu özel gün vesilesiyle yapılan ziyaret, şizofreni ile yaşayan bireylerin topluma kazandırılması ve desteklenmesi yolunda atılmış anlamlı bir etkinlik oldu.
Haber: Sema ALTINAY