10954,82%-0,01
40,74% 0,04
47,77% 0,40
4403,18% 0,44
7065,61% 0,49
İzmit Belediyesi, Kıbrıs Barış Harekâtı’nın 51. yıl dönümünde tarihi bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. Leyla Atakan Şehir Kütüphanesi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen etkinlikte, harekâtın tarihsel önemi, bölgesel etkileri ve Kocaeli basınındaki yansımaları ele alındı. Moderatörlüğünü Gazeteci Yazar Mustafa Küpçü’nün üstlendiği programda E. Kur. Kd. Alb. Oğuz Kalelioğlu ve Sema Aktemur Akçay konuşmacı olarak yer aldı. Ayrıca programa; İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Arcan, Dernekler Masası Başkanı Eray Bodur, İYİ Parti Başiskele İlçe Başkanı Erkan Baydar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Kocaeli Şube Başkanı Nurettin Recep Sağlık ve çok sayıda davetli katıldı.
KIBRIS’IN STRATEJİK ÖNEMİ VE BASINA YANSIMALARI
Etkinlikte, yüksek lisans tezini bu konu üzerine hazırlayan Sema Aktemur Akçay, “Kıbrıs Barış Harekâtının Kocaeli Basınına Yansımaları” adlı araştırma kitabı kapsamında; Kıbrıs’ın stratejik önemi, tarihsel süreci ve bölgesel etkileri hakkında katılımcılarla kapsamlı bilgiler paylaştı.
GAZİLİK UNVANI GETİREN SAVUNMA
Programın dikkat çeken konuklarından biri de, Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında bir mücahit taburuyla Magosa’yı bir ay boyunca savunarak şehre Gazilik unvanı kazandıran E. Kur. Kd. Alb. Oğuz Kalelioğlu oldu. Kalelioğlu, harekât sırasında yaşadığı anıları ve sahadaki deneyimlerini paylaşarak, katılımcılara tarihe tanıklık etme imkânı sundu.
TARİHE IŞIK TUTAN BULUŞMA
Programın moderatörlüğünü ise gazeteci-yazar Mustafa Küpçü üstlendi. Etkinlik, hem tarih bilincini tazelemesi hem de gelecek kuşaklara aktarılan hatıralarla anlamlı bir anma programı olarak kayıtlara geçti.