-
BIST 100
16287,81%0,58
-
DOLAR
44,18% 0,15
-
EURO
50,85% 0,03
-
GRAM ALTIN
7277,94% 1,01
-
Ç. ALTIN
11762,72% 0,00
KARTEPE’DE KUTSAL EMANETLER SERGİSİ AÇILDI
KARTEPE’DE KUTSAL EMANETLER SERGİSİ AÇILDI
11 Ayın Sultan-ı Ramazan-ı Şerif Ayı dolayısıyla 150 emanetten oluşan Hadim-ul Harameyn sergisi Kartepe Sanat Evi’nde kapılarını açtı. Kutsal emanetlerin yer aldığı sergi 10-18 Nisan 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.
HADİM-UL HARAMEYN
11 Ayın Sultan-ı Ramazan-ı Şerif Ayı münasebetiyle Kartepe Belediyesi Kent Meydanı’nda bulunan Sanat Evi’nde Türkiye’nin gezici ilk ve tek Kutsal Emanetler Sergisi açıldı. 10-18 Nisan 2023 tarihleri arasında sergi saat 09.00 – 22.00 arasında gezilebilecek.
150 KUTSAL EMANET
Kartepe Sanat Evi’nde Kutsal Emanetlerden Peygamber Efendimizin ayak izi, Hz.Osman (r.a.) nın okurken şehit edildiği Kur’an-ı Kerim, Kabe Toprağı, Kabe anahtarı ve kesesi, Ravza-i Mutahhara Halısı, Mescid-i Nebevi Çinileri, Hz.Hüseyin (r.a.) ait hırka, Fahrettin Paşa’nın Kabe savunmasında yaşananlar gibi 150 eserin yer aldığı sergi de canlı anlatımlarla ziyaretçiler bilgilendiriliyor.
HALKA AÇIK ÜCRETSİZ
Kutsal Emanetler Sergisi’nde Koleksiyoner sahipleri Güvenç ve Hülya Taşer sergi boyunca katılımcılara anlatarak bilgi verecek. Kartepe Sanat Evi’nde her zaman sergilerin olacağını belirten Kartepe Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Ertuğ Özer “Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçilen gezici Kutsal Emanetler Sergisi’ni Kartepe halkımızla buluşturmak istedik. Maneviyatımızın yüksek olduğu bu Ramazan Ayında iman dünyamıza hoş bir seda bırakmayı arzuluyoruz. Sergimiz ücretsiz olarak 18 Nisan’a kadar halkımıza açık olacak” açıklamasında bulundu.









BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
TRAFİK CEZASI KAOSU
TASAVVUF MÜZİĞİ KONSERİ
EMEKLİ MAAŞLARI BAYRAM ÖNCESİ ÖDENECEK
KADEM KOCAELİ TEMSİLCİLİĞİ’NDE BAYRAK DEĞİŞİMİ
Emekli astsubay Abdullah Güder Dualarla uğurlandı
KOCAELİ’NİN TURİZM RÜZGÂRI BERLİN’DE ESTİ
YENİ SPOR KOMPLEKSİ KÖRFEZ’E DEĞER KATACAK
KARTEPE’DEN BULGARİSTAN’A KARDEŞLİK KÖPRÜSÜ
GÖLCÜK’TE İLMEK İLMEK SANAT: 2. GELENEKSEL ÖRGÜ ŞÖLENİ BAŞLIYOR
KSO’DA KADIN ÇİFTÇİLER SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR GELECEK İÇİN BULUŞTU
GÖLCÜK'TE EMNİYETTEN KAÇAMADI
TEMAD’IN İKİCİ İFTARI KARAMÜRSEL’DEKİ ÇOCUKLARA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, GAZZELİLERE MORAL VERDİ
ESKİDEN OKULDA TUVALET Mİ VARDI ?
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’YE YENİ NEFES: YEŞİLYURT VADİSİ’NDE ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MISIR’DA
Yükleniyor



