-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,16% 0,22
-
EURO
50,49% -0,78
-
GRAM ALTIN
7134,90% -0,98
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
Kocaeli İtfaiyesi afetlere karşı uluslararası projelerde yer alıyor
Kocaeli İtfaiyesi,Gebze Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde uluslararası bir proje olan READY4DISASTERS kapsamında İtalya’da toplantıya katıldı
7 gün 24 saat acil durumlara karşı hizmette olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, ulusal ve uluslararası çapta birçok projeye de imza atıyor. Kocaeli İtfaiyesi,afetlere hazırlık ve sonrasında yapılacaklar ile ilgili toplumu dirençli hale getirmek adına Gebze Teknik Üniversitesi koordinatörlüğünde, uluslararası bir proje olan READY4DISASTERS (Yangın, Sel ve Heyelan Risklerine Karşı Farkındalık ve Hazırlık Yoluyla Dayanıklı Topluluklar Projesi) kapsamında çalışmalara devam ediyor.Projede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığının yanı sıra Kocaeli AFAD, Lares Ve Traınıng 2000 (İtalya), Olıkolıkıgos (Yunanistan), Digiway (Gürcistan) yer alıyor.
İTALYA’DA TOPLANTI
Geçtiğimiz günlerde İtalya’nın Foroglio şehrinde düzenlenen proje ortaklar toplantısına İtfaiye Dairesi Başkanı Ömer İslamoğlu başkanlığında itfaiye heyeti katıldı. Bu tip projeler sayesinde, ülkemizde olası afetlerde oluşabilecek zararların en aza indirilmesi hedefleniyor.
KİTAPLAR HAZIRLANACAK
Proje kapsamında gönüllülerin yangın, sel ve heyelan risklerine karşı farkındalık ve hazırlık yoluyla dirençli topluluklara sahip olmaları için eğitim araçları geliştiriliyor. READY4DISasters, afetler konusunda daha bilinçli insanlarla afetler için gönüllülük sistemi içinde yetişkinlere, çeşitli vatandaş gruplarına gerekli araç ve malzemeleri sağlamayı amaçlanıyor. Afetlerin Oluşumu ve Etkisi, Sel Felaketleri, Heyelan Felaketi, Yangınla İlgili Afetler, Kurtarma/Kurtarma Ekipmanları (Su Baskını, Yangın, Heyelan için), Önleyici Faaliyetlerin Teşvik Edilmesi, Dayanıklılık Ölçümleri/Göstergesi, Sivil Korumada Avrupa Mekanizması başlıklarında kitaplar hazırlanacak. Yangın, Sel ve Toprak Kayması ile ilgili 3 adet Mobil Oyun geliştirilecek, 1 adet Online Eğitim Sistemi (Web Sitesi) hazırlanacak, İtalya, Gürcistan, Yunanistan ve Türkiye’den 10 gönüllü 3 günlük afet eğitimi alacak.





BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN VE AİLE ODAKLI ÖRNEK PROJE
MEHMET ANIKER KABRİ BAŞINDA ANILDI
GÖLCÜK’DE TOPLAM 154 METRUK BİNA YIKILDI
BÜYÜKAKIN ŞEHİT AİLELERİ, GAZİ VE YAŞLILAR İLE BİR ARAYA GELDİ
BAŞKAN YARDIMCISI OKTAY KELER TIP BAYRAMINI KUTLADI
SGK’lılar İçin Konforlu Sağlık Hizmeti: Tamamlayıcı Sağlık Sigortası Nedir?
YENİ HIZ LİMİTLERİ İÇİN YENİ TABELALAR
UZMAN UYARIYOR: “YENİ NESİL ZAYIFLAMA İĞNELERİ SAFRA KESESİ VE PANKREASI ETKİLEYEBİLİR”
5 TRAMVAYDAN DÖRDÜNCÜSÜ RAYLARA İNDİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’DAN SAĞLIKÇILARA TEŞEKKÜR
VEKİL TİPİOĞLU VE BAŞKAN YAVUZ, TUNCAY YILDIZ'I ZİYARET ETTİ
GÖLCÜK’TE İSTİKLAL MARŞININ 105 YILI KUTLANDI
BÜYÜKŞEHİR’DE HİZMETİN SAATİ YOK
GÖLCÜKSPOR İFTAR DA BİR ARAYA GELDİ
SALMAN “FATURALARINIZI MUTLAKA SAKLAYIN”
MYP GÖLCÜK İLÇE BAŞKANI YAŞAR BAL'DAN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ve AİLELERİNE İFTAR
BU GECEDE İYİLİĞE REHBER EDENLER BULUŞTU
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A VE KOCAELİ HALKINA ÖZEL TEŞEKKÜR
BÜYÜKŞEHİR’İN KARDEŞLİK SOFRASI HALEP’TE KURULDU
HALK EĞİTİM’DE HEREKE HALISI DOKUMA SANATI YENİDEN YAŞATILIYOR
NUSRET’İN KAHRAMAN KOMUTANININ TORUNU ÖĞRENCİLERLE BULUŞUYOR
ESNAF ODASI BAŞKANI YILDIZ “BAYRAM PAZARI İLÇEMİZE RENK KATACAK”
BÜYÜKAKIN, TÜGVA İFTARINDA GENÇLERLE BİR ARAYA GELDİ
DEĞİRMENDERESPOR’DAN U10 FUTBOL TURNUVASI
165 ŞOFÖRE 487 BİN TL CEZA
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN, PAZARCI ESNAFIYLA YAPTIĞI İFTARA YOĞUN KATILIM
AKTAŞ ÇİFTİ, DONANMA KOMUTANLIĞININ ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLER ONURUNA DÜZENLEDİĞİ İFTAR KATILDI
VALİ AKTAŞ, GÖLCÜK EYÜP SULTAN PROJE HAFIZLIK İMAM HATİP ORTAOKULUNUN PROGRAMINA KATILDI
FİRARİ KADIN HIRSIZ YAKALANDI
HER NOKTA TİTİZLİKLE TEMİZLENİYOR
Yükleniyor



