• BIST 100

    9732,38%-0,15
  • DOLAR

    38,77% 0,00
  • EURO

    43,34% 0,74
  • GRAM ALTIN

    4045,82% 0,27
  • Ç. ALTIN

    6535,31% -0,12

Kocaeli’de Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Coşkuyla Kutlanacak

Doğanın uyanışını ve baharın gelişini simgeleyen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahallelerinde coşkuyla kutlanacak.

kültürel etkinlikler 29.04.2025 10:05:00 0
Kocaeli’de Geleneksel Hıdırellez Şenlikleri Coşkuyla Kutlanacak

Doğanın uyanışını ve baharın gelişini simgeleyen geleneksel Hıdırellez Şenlikleri, her yıl olduğu gibi bu yıl da Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahallelerinde coşkuyla kutlanacak. Muhtarların talebi doğrultusunda planlanan etkinlikler, 5-6-7 Mayıs tarihlerinde, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde, Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahallesi Muhtarlıkları'nın iş birliğiyle düzenlenecek.


SON HAZIRLIKLAR TAMAM
Mecidiye, Bayraktar ve Balören Mahalle Muhtarlarının talepleri doğrultusunda, toplumsal birlikteliği güçlendirmeyi ve kültürel mirası yeni nesillere aktarmayı amaçlayarak organize edilecek Hıdırellez Şenlikleri 5-6-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek şenlikler öncesi; Kent Konseyi Genel Sekreteri Recep Öztürk, Mecidiye Mahallesi Muhtarı Fikri Turgut, Bayraktar Mahallesi Muhtarı İbrahim Pala ve Balören Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir tarafından son hazırlıkların ele alındığı bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantının ardından, Balören Mahallesi Muhtarı Ahmet Demir, programın detayları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 
“EMEK VERECEK TÜM CANLARA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”
Muhtar Demir yaptığı açıklamasında: "Yüzyıllardır süregelen Hıdırellez ve Bahar Bayramı adı altında düzenlediğimiz şenliklerimiz, 5 Mayıs Pazartesi günü Mecidiye Köyü'nde başlayacak, 6 Mayıs Salı günü Bayraktar Köyü'nde devam edecek ve 7 Mayıs Çarşamba günü Balören Köyü'nde sona erecek. Bu etkinliği geleneksel olarak her yıl gerçekleştiriyor ve baharın gelişini halkımızla birlikte kutluyoruz. Bu sene ve bundan sonraki yıllarda şenlikleri daha kapsamlı ve sürdürülebilir bir şekilde kutlamak amacıyla, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Alevi-Bektaşi Kültür ve Cemevi Başkanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Kocaeli Kent Konseyi öncülüğünde kutlamak istediğimize dair bir talepte bulunduk. Talebimiz olumlu karşılandı ve bu doğrultuda, Kocaeli Kent Konseyi şenliğimiz için gerekli çalışmaları yaptı. Birlikte çok güzel bir organizasyon hazırladık. Şimdiden emek verecek tüm canlara teşekkür ediyor, halkımızı 5 Mayıs Pazartesi günü Mecidiye Köyü'ne, 6 Mayıs Salı günü Bayraktar Köyü'ne, 7 Mayıs Çarşamba günü ise Balören Köyü'ne davet ediyoruz." İfadelerini kullandı.

 
ÜÇ GÜN, ÜÇ KÖYDE ŞENLİK VAR
Şenlikler, 5 Mayıs Pazartesi günü Mecidiye Köyü'nde başlayacak, 6 Mayıs Salı günü Bayraktar Köyü'nde devam edecek ve 7 Mayıs Çarşamba günü Balören Köyü'nde sona erecek. Her gün saat 11.00'de selamlama konuşmalarıyla başlayacak olan etkinlikler, 11.30'da yapılacak lokma duası ve ikramlarla devam edecek. Saat 12.00'de Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türk Halk Müziği konseri sahne alacak. Ardından, saat 14.00'te Semah Ekibi gösteri yapacak. Etkinlikler, Hıdırellez eğlenceleriyle gün boyu sürecek.


ÇOCUKLARA ÖZEL ETKİNLİKLER VE ÜCRETSİZ ULAŞIM
Şenlik boyunca çocuklar için animasyon ekipleri ve çeşitli eğlenceler de düzenlenecek. Katılımcılara geleneksel lezzetler, lokma ikramı gibi tatlar sunulacak. Ayrıca, kutlama alanlarına ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla ücretsiz ulaşım desteği sağlanacak. 5-6-7 Mayıs tarihlerinde her gün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin arkasında bulunan İzmit sahil otoparkından, saat 10.00'dan 13.00'e kadar her saat başı Hıdırellez Şenlikleri'ne gitmek isteyen vatandaşlar için ücretsiz servis hizmeti sunulacak.

 

Dip Çamuru Projesi’nde 2. Etap devam ediyor TOPLAM 3,8 MİLYON METREKÜP ÇAMUR TEMİZLENECEK

Yaşama Sevinci Özel Eğitim Uygulama Okulundan ENGELLİLER HAFTASINDA ANLAMLI ETKİNLİK

BAŞKAN SEZER’DEN HEMŞİRELERE SÜRPRİZ KUTLAMA

“Çiftçilerimizin alın teri geleceğimizin teminatıdır”

Anahtar Parti Gölcük İlçe Başkanlığından ENGELLİLER DERNEĞİNE ZİYARET

"SIRR: KUDÜS MACERASI" ANİMASYON FİLMİ GÖLCÜKLÜ ÇOCUKLARLA BULUŞACAK

Uluslararası 2.Kapanca Sokak Festivali başlıyor!

Zanaat Geleneği Başiskele’de Yaşatılacak

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde EMEKLİ PERSONELE VEFA TÖRENİ

Başiskele’de Havva Teyze 70 Yaşında Okuma Yazma Öğreniyor

Kocaeli’nde üst geçitler yeşile büründü

İzmit Belediyesi minik kalpleri ‘Beslenme Saatiyle’ ısıttı

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Uluslararası sanatçılar 15 Mayıs’ta İzmit’te bir araya geliyor

Büyükakın: “Onlar konuşur, biz yaparız!”

Recep Durul, Altın Kiraz Futbol Turnuvası Kura Çekiminde konuştu, KOCAELİSPOR’DA SIRA YENİ ZAFERLERDE

Gölcükspor Başkanı Kadir Özdemir, “GÖLCÜKSPOR ER YA DA GEÇ HAK ETTİĞİ PROFESYONEL LİGE ÇIKACAKTIR”

Mehmet Yılmaz Kocaelispor’a veda etti

Darıca Gençlerbirliği ve Çayırovaspor küme düştü

Kocaelispor Trendyol 1. Lig'de 5 kırmızı ve 78 sarı kart gördü

“Gölcük hızla değer kaybetmeye devam ediyor”

Gölcük'te pompalı tüfekle saldırı!

Anadolu’nun Masalı Sahneye Taşınıyor

GÖLCÜKLÜ MİNİK ELLERDEN ANLAMLI FARKINDALIK “ORMANLAR BENİM”

HAKEVİ Derneği Başkanı Burhanettin Çalgan, “KARDEŞİNE KURBAN OLSUN”

Gölcük Otizm Derneği’nde trafik eğitimi verildi

İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert’e “HÜRKUŞ” HİKÂYE KİTABI EKİBİNDEN ZİYARET

BAŞKAN SEZER'DEN ANNELER GÜNÜNDE ANLAMLI ZİYARET

10. Çiftçi Şenliği yoğun katılım ile kutlandı BÜYÜKAKIN: “GIDA GÜVENLİĞİ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesinde SAĞLIK HAFTASI KUTLANDI

Yükleniyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Değirmendere Sahili’ne yakışmayan görüntüler

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gürel, “Uzun vadede dövizden ve faizden daha fazla getirisi olan yatırım altındır”

“Bayram İkramiyesi kurban hissesi kadar olmalı”

“GÖLCÜK ESNAFIMIZA YÖNELİK DESTEKLERİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Gürel, “Altın her zaman banka faizi ve dövizden daha karlıdır”

KSO Meslek Komiteleri Müşterek Toplantısı gerçekleştirildi

SAVDES-SEN Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre "MEMUR VE EMEKLİNİN EKONOMİK DURUMU BEKA SORUNUDUR"

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “MUAYENE VE İLAÇ KATKI PAYLARI KALDIRILMALI”

“Uzun vadede altın en güvenilir yatırım aracıdır”

Başkan Zeytinoğlu, Trump’ın gümrük artırımlarının Türkiye’ye olası etkilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 33 27 1 5 53 86
2.Fenerbahçe 33 24 3 6 51 78
3.Beşiktaş 33 16 7 10 20 58
4.Samsunspor 33 17 10 6 12 57
5.İstanbul Başakşehir 33 15 12 6 6 51
6.Eyüpspor 34 14 12 8 5 50
7.Göztepe 33 12 10 11 13 47
8.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
9.Trabzonspor 33 12 11 10 11 46
10.Kasımpaşa 33 11 9 13 1 46
11.Kayserispor 33 11 11 11 -8 44
12.Antalyaspor 33 12 14 7 -22 43
13.Gazişehir Gaziantep 33 12 15 6 -5 42
14.Rizespor 33 12 17 4 -13 40
15.Alanyaspor 33 10 15 8 -10 38
16.Bodrum FK 33 9 16 8 -13 35
17.Sivasspor 34 9 17 8 -13 35
18.Hatayspor 33 4 21 8 -31 20
19.Adana Demirspor 33 2 27 4 -54