erb

Kocaman’dan vatandaşlara önemli uyarı ‘YILBAŞI ALIŞVERİŞLERİNDE FASON ÜRETİME DİKKAT’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, Gölcük halkını yılbaşı alışverişi konusunda uyardı. Kocaman, “Yılbaşı alışverişlerinde fason üretime dikkat” dedi.

EKONOMİ 30.12.2024 18:02:00 0
Kocaman’dan vatandaşlara önemli uyarı    ‘YILBAŞI ALIŞVERİŞLERİNDE FASON ÜRETİME DİKKAT’

‘Büyük hayal kırıklığına yol açabilir’

 

Başkan Kocaman, “Bu yılbaşı sofralarının zenginliği, insanların imkanlarına göre donanmış masalar, yeni bir yıla girmenin heyecanını sevdiklerinizle paylaşmanız açısından önemli. Ancak bunun için dikkatli olmak gerekiyor. Yılbaşında en çok tüketilen kuruyemiş, tatlılar ve pastalar gibi ürünlerin seçimi çok önemli. Merdivenaltı ürünler ise maalesef arttı. Ucuz olsun diye kapı önünde ya da araba arkasında satılan ürünleri almak büyük hayal kırıklığına yol açabilir. Yiyeceklerin fiyatları aşağı yukarı bellidir ve o fiyatın altından satış yapılamaz. Ucuz fiyatlı ürünlerin arkasında ise genellikle düşük kalite, hijyen eksikliği ve sağlıksız üretim süreçleri bulunur. Sizin yapmanız gereken şey ise az da alacak olsanız evinizde sağlıklı bir şekilde yiyeceğiniz ürünler olmalı” dedi. 

 

‘ESNAF KENDİ YEMEDİĞİ ÜRÜNÜ MÜŞTERİSİNE YEDİRMEZ’

 

Kocaman, “Bu yılbaşında korsan satıcılara ve süslenmiş sepetler içinde gerçek kimlikleri belli olmayan her türlü içecek maddelerine dikkat etmek lazım. Mutlaka bandrollü, ruhsatı olan, oda kayıtları bulunan esnaftan alışveriş yapmanız, sizi olası sorunlardan korur. Yoksa hüsrana uğrayabilir, korsan ürünlerin sofranıza girmesiyle karşılaşabilirsiniz. O gece, sofranıza koyduğunuz bu tür ürünlerin kimyasal içeriklerinin ne olduğunu bilmediğiniz takdirde, sağlık problemleri yaşayabilirsiniz. Bunun için merdivenaltı diye tabir ettiğimiz, ancak kimyasal içeriği ne olup ne olmadığını bilmediğiniz hiçbir ürünü sakın evinize koymayınız. Ağız tadınızı bozmayınız. Ailenizle ve çocuklarınızla birlikte, sağlıklı bir şekilde, yeni yılın size şans getireceği güzel günler olmasını diliyorum” dedi.

 

‘ALKOL VE YORGUNLUK SEBEBİYLE TRAFİKTE DİKKATLİ OLUN’

 

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, son olarak, “Yeni yıl kutlamaları dolayısıyla pek çok vatandaşımız o gün eğlenmek için dışarıya çıkacak. Özellikle alkol kullanımının arttığı, yorgunluk gibi durumlar sebebiyle araç kullananlar çok dikkat etmeli. Bu durumda araçların başına geçmemeli. Taksi duraklarımız yılbaşında hizmet veriyor, yerel yönetimler ve halk otobüsleri de aynı şekilde hizmet veriyorlar. Naçizane bir şey söylemeye çalışıyorum, aksi takdirde herhangi bir kaza durumunda başınıza gelecek olayların sonucu ağır olabilir. Kolluk kuvvetleri her ne kadar denetimleri yapsa da biliyorsunuz ki her insanın başına kolluk kuvveti koymak da mümkün değil. Yeni yıla güzel sağlıklı bir şekilde girmek için söylediğim gibi trafiğe, merdiven altı ürünlere dikkat etmekte fayda var” ifadelerini kullandı.


Haber: Serap DURUKAN

 

GÖLCÜK CHP'DEN CAMİLERDE İKRAM, SAHURDA DAYANIŞMA

"ÇANAKKALE RUHU, İSTİKLALİMİZİN EN BÜYÜK TEMİNATIDIR"

BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI

BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI

KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA

BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”

BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU

İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”

TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI

GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI

KULİSTE MUHABBETLER...

CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ

SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ

KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ

VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME

BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI

ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA

AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI

“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI

TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR

ARAÇ İÇİ EKRAN CEZALARI İPTAL !

YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK 3-1

BAYRAMDA KOCAELİ'DE SIKI DENETİM!

BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A SEVGİ SELİ

OKUL KAYITLARINDA 'SAHTE İKAMET' DÖNEMİ KAPANIYOR

ARİF’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ

BÜYÜKŞEHİR ZABITASI ÖĞRENCİLERE MESLEĞİ TANITTI

BÜYÜKŞEHİR’LE FOTOĞRAFIN TARİHSEL YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR

Yükleniyor

loading
  • BIST 100

    16252,82%1,87
  • DOLAR

    44,19% 0,03
  • EURO

    51,15% 0,31
  • GRAM ALTIN

    7114,68% 0,03
  • Ç. ALTIN

    11584,42% 0,00

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 26 17 3 6 23 57
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 26 14 5 7 17 49
5.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 26 12 8 6 14 42
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 26 9 11 6 -4 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
11.CORENDON ALANYASPOR 26 5 8 13 -4 28
12.TÜMOSAN KONYASPOR 26 6 11 9 -9 27
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 26 6 13 7 -8 25
14.KASIMPAŞA A.Ş. 26 5 12 9 -14 24
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 26 6 14 6 -18 24
16.İKAS EYÜPSPOR 26 5 14 7 -18 22
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 26 3 12 11 -28 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 26 4 17 5 -22 17