Minik Hayvanseverler Proteo’da "Can Dostlar" ile Buluşuyor
Başiskele Belediyesi tarafından sokak hayvanlarının bakımı, tedavisi ve rehabilitasyonu için hizmet vermeye devam eden Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’ni hayvanseverler de ziyaret ediyor.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına katılan Meksikalı ekibin Adıyaman'da ölen köpeği Proteo’nun adının verildiği Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde binlerce sokak hayvanının tedavisi yapılırken, hayvanseverlerin de büyük ilgisini topluyor.
HAYVANSEVERLER SIK SIK ZİYARET EDİYOR
Adıyla ülke sınırlarını aşan Proteo Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi, sokaktaki can dostlarımıza verdiği güzel hizmetler ve ilçedeki sokak hayvanları sorununun çözümü noktasında da büyük takdir topluyor. Hayvanseverlerin de sık sık ziyaret ederek can dostların yaşam koşullarını bizzat yakından gördüğü merkezi son olarak Levent Kırca Oya Başar İlkokulu 1. sınıf öğrencileri öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettiler. Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Veteriner Hekimi Muhammet Feyzi Karabıyık ve Ramazan Karagöz, öğrencilere merkezde sokak hayvanlarına verilen bakım, tedavi ve rehabilitasyon hizmetlerini anlattılar. Ayrıca merkezde onlarca kedi ve köpeğin sahiplendirildiğini de ifade ettiler.
SOKAK HAYVANLARINA ŞİFA OLUYOR
"Asrın felaketi" olarak anılan Kahramanmaraş merkezli depremlerde Adıyaman’da hayatını kaybeden kahraman köpek Proteo’nun ismi, Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde bir rehabilitasyon merkezinde yaşatılıyor. Proteo'nun adını taşıyan merkez, 2025’in ilk dört ayında 2 binden fazla sokak hayvanına şifa dağıttı.
PROTEO'NUN ANISI BAŞİSKELE'DE YAŞIYOR
6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen ve "asrın felaketi" olarak tarihe geçen Kahramanmaraş depremlerinde, Meksika’dan gelerek arama kurtarma çalışmalarına katılan ve Adıyaman’da görev başında hayatını kaybeden köpek Proteo'nun ismi, Başiskele Belediyesi tarafından sokak hayvanları rehabilitasyon merkezine verildi. Türkiye’de bir köpeğin adının verildiği ilk resmi merkez olma özelliği taşıyan tesis, 2025 yılının ilk dört ayında 2 binden fazla sokak hayvanına şifa oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Başiskele Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Veteriner Hekim Muhammed Feyzi Karabıyık, “Kahraman köpek Proteo, bugüne kadar 3 binden fazla insanı enkaz altından kurtardı. Merkezimizin açılış aşamasında hayatını kaybettiği için Başkanımız Mehmet Yasin Özlü’nün talimatıyla ismini merkezimize verdik. Böylelikle hem depremin acılarını unutturmuyoruz hem de minnet duygumuzu ifade ediyoruz” dedi.
MODERN YAPISIYLA DİKKAT ÇEKİYOR
Başiskele Belediye Başkanı Mehmet Yasin Özlü’nün talimatıyla kurulan Proteo Rehabilitasyon Merkezi, mevcutta 6 dönümlük bir alanda hizmet veriyor. Kedi ve köpekler için ayrı bölmelerin yer aldığı merkezde, 115 köpek ve 60 kediye kadar barınma imkanı bulunuyor. Alttan ısıtmalı, yüksek hava sirkülasyonuna sahip modern yapısıyla dikkat çeken merkez, yeni projeyle birlikte 10 dönümlük alanda hayvanların ömür boyu barınabileceği şekilde genişletilecek.
ORMANYA BAYRAMDA YİNE ZİRVEDE
"SU İÇSEM YARIYOR DİYORSANIZ LİPÖDEM OLABİLİRSİNİZ"
SEDAŞ’TAN ŞEBEKE GÜVENLİĞİNİ ARTIRAN PLANLI BAKIM ÇALIŞMASI
KOCAELİ’NİN ALTIN KIZI, TUĞÇE BEDER ŞAMPİYON!
MHP KOCAELİ TEŞKİLATI YAŞLILAR HAFTASI’NDA HUZUREVİ’NDE
BÜYÜKŞEHİR’DEN GEBZE’YE DEV CAMİ
15 SANTİMETRELİK DEV MYOM KAPALI YÖNTEMLE ALINDI
BAŞİSKELE KAVŞAĞI’NIN SİLUETİ ORTAYA ÇIKIYOR
BAŞKAN ARIKAN KOCAELİ'YE GELİYOR
VATANDAŞLAR EKONOMİK CEHENNEMİ YAŞIYOR!
BAŞKAN KOCAMAN’DAN BAYRAMDA SAHADAKİ KAHRAMANLARI UNUTMADI
BEYAZ KALPLER DEPREM GERÇEĞİNİ DENEYİMLEDİ
LOKOMOTİF’İN MİNİKLERİ ORMANYA’DA DOĞAYI KEŞFETTİ
GÖLCÜK’E ENGELLİ GEÇİŞ YOLU
KULİSTE MUHABBETLER...
BAŞİSKELE’DE TRETUVAR YENİLEME ÇALIŞMALARI TAMAM
DEĞİRMENDERE SAHİLİNDE HUMMALI ÇALIŞMA
ARA TATİLDE 230 ÇOCUK BİNİCİLİKLE TANIŞTI
GÖNÜL KAZAN İLE SOFRALAR BOŞ KALMIYOR
PARKLAR, BÜYÜKŞEHİR’LE GÜVENLİ VE SAĞLAM
CHP GÖLCÜK’TE BAYRAMLAŞMA COŞKUSU
MUSTAFA BAYAZIT YRP GÖLCÜK İLÇE BAŞKAN OLDU
12 METREKÜP ATIK DENİZE ULAŞMADAN TOPLANDI
GÖLCÜK KÖYLERİ DERNEĞİ, DERNEK BİNASINDA BAYRAMLAŞTI
SAĞLIKÇILAR BAYRAMLAŞTI
BAŞİSKELE’DE GELENEKSEL KENT BAYRAMLAŞMASI COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİ
KARTEPE’DE BAYRAM COŞKUSU
GELENEKSEL KOCAELİ KENT BAYRAMLAŞMASI 42. KEZ YAPILDI
İÇİŞLERİ BAKAN YARDIMCISI ÇELİK 112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNDE GÖREVLİ PERSONELLE BAYRAMLAŞTI
OLASI OLUMSUZLUKLARIN ÖNÜNE GEÇİLİYOR
Yükleniyor
-
BIST 100
16175,23%-0,52
-
DOLAR
44,34% 0,10
-
EURO
51,52% 0,06
-
GRAM ALTIN
6296,25% 0,31
-
Ç. ALTIN
10757,95% 0,00


