• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,98% 0,07
  • EURO

    51,19% 0,02
  • GRAM ALTIN

    7317,20% 0,83
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak,“ANITPARK’TA HARB- İŞ VE GÖLCÜK TARİHİNİN EN BÜYÜK EYLEMİNİ PLANLIYORUZ”

DEĞİRMENDERE 23.08.2023 14:39:33 0
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak,“ANITPARK’TA HARB- İŞ VE GÖLCÜK TARİHİNİN EN BÜYÜK EYLEMİNİ PLANLIYORUZ”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak,

“ANITPARK’TA HARB- İŞ VE GÖLCÜK TARİHİNİN EN BÜYÜK EYLEMİNİ PLANLIYORUZ”

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak, yarın saat 12:00’de Anıtpark’ta gerçekleştirecekleri basın açıklaması öncesi bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Gökbayrak, “Harb- İş tarihini ve Gölcük tarihinin en büyük eylemini ve basın  açıklamasını planlıyoruz” dedi.

“Tüm üyelerimizi aileleriyle birlikte katılmalarını bekliyoruz”

Tersane işçisinin eski hakkını ve itibarını geri kazanmak için bir eylem ve basın açıklaması yapmaya hazırlandıklarını ifade eden Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Korkut Gökbayrak, Yarın saat 12:00’de Anıtpark’ta gerçekleştirecekleri basın açıklaması öncesi açıklamalarda bulundu. Başkan Gökbayrak yaptığı açıklamada, “ Yarın Allah nasip ederse Harb- İş tarihini ve Gölcük tarihinin en büyük eylemini ve basın  açıklamasını planlıyoruz. Tüm üyelerimizi aileleriyle, çocuklarla beraber, hatta emekli üyelerimizle birlikte basın açıklamamızı gerçekleştireceğiz. Hatta emekli arkadaşlarımıza da ulaştık, onları da bekliyoruz” dedi.

“Sözleşme yaptığımız dönemde ekmek 5  Mazot 18 Liraydı”

Sözlerine devam eden Başkan Gökbayrak, “Ülkenin enflasyon ve vergi ile alakalı vergi yükününün altında ezildiği bu dönemde sesimizi en iyi şekilde hem hükümet yetkililerine hem bakanlığımız yetkililerine iletmek istiyoruz. Sözleşmeyi yaptığımız daha yeni bir dönem oldu. Fakat 3 ay içerisinde almış olduğunuzdan beri de çok şey değişti.  Sözleşme yaptığımız dönemde ekmek 5 liraydı; bugün 7,5 lira. Mazot 18 liraydı bugün 40 lira. Bu sürdürülebilir ve kabul edilebilir bir durum değil. Harb- İş işçisi dün olduğu gibi bugün de yarın hep devletin yanında her zaman olacak. Fakat haksızlıklar karşısında, maaşların erimesi karşısında işçilerinden menfaatleri doğrultusunda her zaman sesini yükseltecek ve bunu dillendirecektir” dedi.

“Biz her zaman devletimizin yanında olduğumuzu gösterdik”

Açıklamaların sürdüren Başkan Göbayrak, “Biz devletimizin yanında olduğumuzu   15 Temmuz hain darbe girişiminde hainlerin uçakları kaldırması döneminde, uçakları kaldıran teknik personeli bilgilendirerek, merkezimizin ve şubelerimizin bilgisi doğrultusunda uçakların kaldırılmasını engelledik. Sabahlara kadar günlerce nöbet tuttuk. Devletimizin yanında olduğumuzu gösterdik. Pandemi sürecinde çok gelişmiş Batı ülkelerinin okyanusta birbirlerinin gemilerini maskeleri için kaçırdığı dönemde biz maske üretimine ara vermeden devam ettik. Hatta emekli olmuş abilerimizde gönüllü olarak gelip iş yerlerinde maske yapımına destek verdiler ki depremde de çadır yapımına aynı şekilde gelip destek vermişlerdi. Bu süreçte Dolar’a satılan, Dolar üzerinden hava kapış kapış  giden maskelerimizi hem kendi ülkemizde makul fiyatları indirdik hem de o çok gelişmiş diyet nitelendirdiğimiz ülkelere hibe ederek ülkemizin itibarını iyi yerlere taşıdık” dedi.

“Tersane işçisinin hakkını ve itibarını geri istiyoruz”

Başkan Gökbayrak son olarak, “6 Şubat depreminde onlarca vatandaşımızı yetkili kurumlar olmasına rağmen, onların girmeye cesaret edemediği enkazlarların altında onlarca vatandaşlarımızı kurtardılar. Depremin etkileri geçtikten sonra 2-3 ay daha yine hem rehabilite çalışmalar hem okul hem Lojistik dağıtım çalışmaları için sahada görev aldık. Her zaman da görev almaya devam edeceğiz. Bunu övünerek gururla yapıyoruz ama hak ettiğimiz değerin artık olmadığına, bu değeri eskiden hak ettiğimiz gibi aynı konuma gelmesini istiyoruz. Bunu Cumhurbaşkanımıza, Milli Savunma Bakanımıza her fırsatta ileteceğiz Genel Merkezimiz ve konfederasyonumuz aracılığıyla. Bizlerin hak ettiği değere ve özellikle beklentimiz ek bir protokol ve Milli Savunma Bakanlığı Sanayi primi; ki sadece bizi kapsayan ayrı bir pirim olmasını istiyoruz. Dünyada 12 ülkede tek denizaltıyı yapan, uçakların bakımını yapan, gemilerin bakımını yapan, tekerlekli tırtıllı araçların bakımını yapan işçilerin hakkı olduğuna inanıyoruz. Bu hakkı, bu itibarımızı geri istiyoruz. Yarın ki basın açıklamasına tüm kamuoyuna da davet ediyoruz” dedi.

RAMAZANDA SAĞLIK PROGRAMI İZMİT KENT MEYDANI’NDA VATANDAŞLARLA BULUŞTU

BAKAN KACIR’DAN BÜYÜKŞEHİR’E ZİYARET

GÖLCÜK NECATİ ÇELİK’TE "AÇIK KAPI" DÖNEMİ

6 PROJEYE 32 MİLYON BÜTÇE!

ARIZAN VAR AMA YOLUN YOKSA ..

YENİ TRAFİK CEZALARI YETERLİ Mİ ?

TOPLUM NEREYE GİDİYOR

DUYARLILIK VE HIZ 

KULİSTE MUHABBETLER...

ZİRAATÇILAR, BAŞKAN BÜYÜKAKIN’I ÇAY İÇMEDEN BIRAKMADI

SALMAN “HAYALET ÜRÜN SATIŞLARINA KARŞI TÜKETİCİ DİKKATLİ OLMALI”

ŞAHİN KARDEŞLERDEN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

ÇOCUKLAR RAMAZAN AYININ ÖNEMİNİ KARAGÖZ VE HACİVAT İLE ÖĞRENİYOR

TREN RAYLARINDA YHT’NİN ÖNÜNEATLADI

POTANIN 12 DEV ADAMI: “BURASI ARTIK BİZİM EVİMİZ”

İYİLİK KILAVUZU'NDA ONLAR "BAŞ TACI" OLDU

TEMAD GÖLCÜK, ÇOCUKLARLA İFTAR YAPTI

DEĞİRMENDERE SAHİLİNE DALGA KIRICI SET

BÜYÜKAKIN “SOKAKTA AÇ KİMSE KALMASIN”

GÖLCÜK MART AYI MECLİSİNDE 2 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

KEMAL YILMAZ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

AK PARTİ VE SEDAŞ’TAN KOCAELİ İÇİN YATIRIM VE KOORDİNASYON TOPLANTISI

KOCAELİ’DE SPOR BÜYÜKŞEHİR’LE HAYAT BULUYOR

ZEHİR TACİRLERİNE BÜYÜK DARBE

KOCAELİ SAĞLIK YÖNETİMİ İFTARDA PERSONELLE BİR ARAYA GELDİ

GEBE OKULU’NDAN ANLAMLI MEZUNİYET!

BAŞİSKELE'DEN SURİYE'YE UZANAN İFTAR SOFRASI

KARTEPE’DE RAMAZAN BİR BAŞKA GÜZEL

KOCAELİ’NİN GELECEĞİ BİLGİEVLERİ’NDE ŞEKİLLENİYOR

50 YAŞTAN SONRA KOLON KANSERİ RİSKİ ARTIYOR

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

SALMAN “HAYALET ÜRÜN SATIŞLARINA KARŞI TÜKETİCİ DİKKATLİ OLMALI”

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİNE ZAM YOK!

BAŞKANI ZEYTİNOĞLU 2025 YILI BÜYÜME ORANINI DEĞERLENDİRDİ

KOCAELİ ÇİFTÇİSİ BÜYÜKŞEHİR’LE HEP GÜÇLÜ

1 TRAMVAY ARACI AYNI ANDA 600 YOLCU TAŞIYACAK

“GÖNÜL COĞRAFYAMIZI YALNIZ BIRAKMAYIN”

HAT 250 YARIN SON KEZ YOLA ÇIKIYOR

KOTO’DAN AB FONLARINA YÖNELİK PROJE YAZMA EĞİTİMİ

BRİSA İZMİT FABRİKASI “GEÇİCİ ÜRETİM, BAKIM VE AMBAR YÜKLEME İŞÇİSİ” İSTİHDAM EDECEK

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN ARICILIK KURSİYERLERİNE KOVAN DESTEĞİ

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13