• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

“Türkiye büyük bir değişime hazırlanmaya başladı”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner haftalık olağan basın açıklamasında ülke ve ilçe gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Uzuner, “Türkiye büyük bir değişime hazırlanmaya başladı” dedi.

siyaset 16.03.2025 00:45:00 0
“Türkiye büyük bir değişime hazırlanmaya başladı”

“Cumhurbaşkanı adaylığı için ilk oy kullanma sürecimizi 23 Mart’ta başlatıyoruz”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner Cumhurbaşkanlığı seçim süreci konusunda yaptıkları çalışmalar hakkında yaptığı açıklamada, “Bilindiği üzere önümüzde Cumhurbaşkanlığı ön seçim süreci var. Ekrem İmamoğlu şu anda adayımız, aynı zamanda bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Süreç de aynı şekilde devam ediyor. Askı listeleri geldi. Üyelik kayıtlarımızda 28 Şubat'a kadar olan üyelerimiz sandık listelerinde yer alacak ve oy kullanacaklar bu süreç içerisinde. Önümüzdeki hafta ayın 23'ünde pazar günü, saat 9'da başlayacak. İki bölgede yapacağız. Biri Değirmendere temsilciliğimizde olacak, diğeri de partimizin bulunduğu binanın alt katında, daha önce SKM olarak kullandığımız yerde olma durumu söz konusu. Ciddi bir eğilim var. Özellikle vatandaşlarımızın, partililerimizin, üye olan vatandaşlarımızın ilgisi gerçekten üst noktada. Büyük bir değişime Türkiye hazırlanmaya başladı aslında bu süreçle birlikte. Çünkü artık gidişat el vermiyor hiçbir şekilde ve insanlar gidişattan ve ülkenin gidişinden çok rahatsız ve mutsuz durumda. Bunu düzeltmenin yolu da cesaretli insanların erkenden kalkıp yol almasına bağlı” dedi. 

“Tüm üyelerimizi de büyük bir coşku içerisinde o gün oy kullanmaya, sandıklara gelmeye davet ediyorum”

Sözlerine devam eden başkan Uzuner, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak biz ülkenin menfaatine bir adım attığımızı düşünüyoruz aslında. Erken mi? Kesinlikle değil, Cumhurbaşkanı adayının belirlenmesiyle ilgili. Çünkü çok büyük saldırılar var. Özellikle Ekrem İmamoğlu üstüne ve partimiz üzerine. Sayın Genel Başkanımıza da soruşturma açıldı. Ekrem İmamoğlu'na soruşturma açılıyor. Belediye başkanlarına çeşitli yollarla soruşturma açılıyor. Hiçbir şeyden geri durmuyorlar. İşte bunun olduğu yerde, bu yapıya karşı kesinlikle boyun eğmeyip dik durmak lazım. Ve biz bu konuda da ilçe örgütü olarak sorumluluğumuzu sonuna kadar yerine getireceğiz. Tüm üyelerimizi de büyük bir coşku içerisinde o gün oy kullanmaya, sandıklara gelmeye davet ediyorum” dedi. 

“Vaad edilen projelerin yapılması ile alakalı en ufak bir ışık yok Gölcük'te şu anda”

İlçemiz üzerinde açıklamalarını sürdüren başkan Uzuner, “ilçemiz hakkında da konuşacak olursak; Gölcük'te değişmeyen bazı sıkıntılar var, kabul edilmiş bazı sıkıntılar var. Herhalde insanlar da bunu artık kanıksadı. Yani olan bitenden çok şikayetçi değil. Bir trafik sorunumuz var, hiçbir çözüm bulunabilmiş değil. Özellikle akşamları şehrin belli bölgelerinde, çarşı içi akışında ciddi anlamda bir trafik sıkışıklığı söz konusu oluyor. Ama nasıl olsa akşam insanlar evine ulaşıyor herhalde diye düşünüyor bu şehri yöneten insanlar ve hiçbir şekilde kalıcı bir çözüm oluşturma gibi bir düşünceleri de yok, eylemleri de yok bununla alakalı. Gölcük’ün şehir içerisinde bir düzensizlik durumu söz konusu. Bu Anıtpark'la ilgili daha önce söylemiştik ama hiçbir şekilde bir şey yapma durumları yok. Gölcük hak ettiği, istediği daha önce kendisine de, aynı zamanda vatandaşlara da ‘evet, biz size şu projeleri yapacağız’ diye vaad edilen projelerin yapılması ile alakalı en ufak bir ışık yok Gölcük'te şu anda. Ne sanayi sitesi alanı ne askeriyeden devir alınan alan. Hiçbir şekilde bir hareket yok” dedi. 

“4-5 yıldır Gölcük'te doğru düzgün çivi çakılmadı”

Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, Gölcük'ün ciddi bir otopark sorunu oluştu artık merkezde. Bu otopark sorunu zeminlere asfalt atılarak düzeltilip bir çözüme ulaşmıyor. Ulaşmayacak da hiçbir şekilde. Bu düzensizlikten bir an önce Gölcük'ün kurtulması lazım. Ama kalıcı çözümlerle ancak kurtulabilir. Burada Gölcük Belediye Başkanı'na ve Gölcük'ü yönetenlere ciddi anlamda bir görev düşüyor. 4-5 yıldır Gölcük'te doğru düzgün çivi çakılmadı. Hiçbir şey yapılmadı. Uzun yıllardır bir şey yapılmıyor. Artık bir şeylerin farkına varması lazım Gölcük halkının da. Hamasetle, popülizmle, siyaset yaparak ama hiç hizmet etmeyerek bir şeylerin yapılma dönemi artık Türkiye'de geçmiştir. İnsanlar bazı şeylerin de farkına varmıştır ve ekonomik krizin içerisinde aynı şekilde de az da olsa insanlığın hizmet alma hakkı varken bu hizmetlerden insanlar uzak tutulmamalıdır diye düşünüyorum” dedi.

“Gölcük’teki bu işle ilgilenen Savcı’ya sesleniyorum, neyi bekliyorsunuz?”

Başkan Uzuner son olarak, “ Gölcük'le ilgili şunu da söyleyeyim; bu Hisareyn’deki tarım arazileri ve aynı zamanda tarım arazilerinin betonlaştırılması, aynı zamanda da konut alanı, imar alanı olan yerlerin de farklı şekilde ruhsatlandırılarak farklı iş yapılması ile ilgili Büyükşehir Belediye Meclisi'nde de gerekli konuyu gündeme getirdik. Büyükşehir’de bu işin dahili olacaktır. Savcılığa da bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk, takipteyiz ama savcılık biraz işi ağırdan alıyor anladığım kadarıyla. Biz bu konuyu avukat arkadaşlarımızla konuştuk, şimdi dosyaya birkaç tane daha şey ekleyeceğiz. Şunu da özellikle söylemek istiyorum, Gölcük’te İstanbul’dakine göre daha fazla yoğunluk olduğunu düşünmüyorum ama bizim belediyelerimiz vesaire, herhangi bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisiyle ilgili bir şey olduğunda sabah ilk uyandığında harekete geçen savcılara ve bu hukuki anlayışa söylüyorum. Gölcük’te bazı yerler talan edilmiş, birileri Kocaeli’nin tamamında bir rant oluşturmaya derdinde. Savcı Bey, neyi bekliyorsunuz ya soruşturma açmak için? Gölcük’teki bu işle ilgilenen Savcı’ya sesleniyorum, neyi bekliyorsunuz? Bu kadar adaletin bir tarafı keskin bir tarafı değil, ona gelince hemen soruşturma açılacak, ama burada da bir yolsuzluk var, bir rant oluşmuş. Niye buraya da hemen soruşturma açmıyorsunuz? Bununda bir an önce yapılması gerektiğini düşünüyorum” diyerek açıklamalarını tamamladı. 

Haber: Serap DURUKAN

Büyükşehir’in tohum projesi meyvelerini verdi, verim rekor kırdı TARIMDA VERİMLİLİK BÜYÜKŞEHİR’LE ARTIYOR

Türk Harb İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Şakir Akçer, “BEKLEDİĞİMİZ TEKLİF GELENE KADAR DİRENMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

Gölcük çok değerli bir evladını kaybetti HİDAYET BAKIRLI VEFAT ETTİ

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

Büyükşehir’e anlamlı plaket

Gölcük Musiki Derneği'nden eşsiz bir müzik akşamı

Temel, “Pazarcı esnafı olarak daha güzel ortamlarda hizmet vermek istiyoruz”

GÖLCÜK DEVLET HASTANESİNDE DİL VE KONUŞMA TERAPİSİ POLİKLİNİĞİ HİZMETE BAŞLADI

Başiskele’nin Minik İzcileri Doğayla Buluştu

Başiskele’de Dağ Koşusu Heyecanı Yaşandı

Büyükakın, İzmitli Avrupa Şampiyonu Kuzey Tunçelli’yi tebrik etti

Kocaeli Büyükşehir’den sahillere sağlık kalkanı; NAKİL AMBULANS EKİPLERİ SAHİLLERDE NÖBETTE

GÖLCÜK'TE SANATLA BÜYÜYEN NESİLLER BİR ARAYA GELİYOR

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

Karamürsel'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 104. Yılı Törenle Kutlandı

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Saadet Partisi Gölcük İlçe Başkanı Mustafa Özsoy “YÜKSEK ZAMLI EMLAK VERGİSİ KABUL EDİLEMEZ”

Gölcük Ülkü Ocakları Başkanı Enes Ergüler, “YEŞİL VATAN YANARSA, SADECE AĞAÇLAR DEĞİL, GELECEĞİMİZ DE YANAR!”

Türk Kızılayı Gölcük Şube başkanı Orhan Barış, “ANITPARK’TA 1000 KİŞİLİK AŞURE DAĞITTIK”

Derince Yenikent’teki Orman Yangını Kahramanca Müdahaleyle Söndürüldü

Devlet Memurları Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Özhan İmre “BAKANLIĞI ÖNÜNDE BASIN AÇIKLAMASI YAPTIK”

Kocaeli’de 2. Balkan Halk Oyunları rüzgârı esti

Gölcük Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde İlaç Yönetimi Eğitimi Verildi

Diş Hekimi Gamze Manav, dan önemli bilgiler “DİŞ TAŞI CİDDİYE ALINMASI GEREKEN BİR DURUMDUR”

Trafik ve çevre ihlallerine ceza

Ormanya ve Kuzuyayla’da doğayla iç içe yaz programı başlıyor; KOCAELİ’DE DOĞAYI KEŞFETME ZAMANI

Karamürsel’de otogar, mezbaha, futbol sahası, salon ve sokak yapımına yerinde inceleme

İzmit Tren Garı’ndaki asansör hizmete alındı

Kocaeli’de hafta sonu enduro fırtınası esecek COŞKU VE HEYECAN ZİRVEYE TAŞINACAK

Yükleniyor

Gölcük’teki üst geçitler elden geçiriliyor

Değirmendere Kayık çekek alanı OLTA BALIKÇILARIN GÖZDE MEKÂNI OLDU

Kuş ve Balık sevgisi giderek yoğun ilgi görüyor ATA PET MARKET TÖRENLE HİZMETE AÇILDI

Değirmenderede’ki takıcılar sokağında gelişi güzel araç parkları ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLİYOR

Gölcük ADD’de yeni üyelere rozetleri takıldı

GÖLCÜK'TE TEMİZLİK SEFERBERLİĞİ CUMHURİYET MAHALLESİ'NDEN BAŞLADI

Çöken yola su bidonu ile çözüm aradılar

Değirmendere Vatan Caddesi girişinde yol yeniden çöktü

Ramazan Ayında En Güzel Sofralar DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ’NDE YAŞANIR

Elit Kuaför bayanların gözde mekânı BAKIMLI OLMAK BİR AYRICALIKTIR

Gürel,  “Küçük yatırımcı altında kalmaya devam etmeli”

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM YAPILMALI”

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Musa Mısırlıoğlu “6 AYDA 174 ESNAFA 108 MİLYON 134 BİN LİRA KREDİ DESTEĞİ SAĞLADIK”

Gülşen Gayrimenkul’ün sahibi Çiğdem Gülşen, “EMLAK PİYASASINDA  DURGUNLUK DEVAM EDİYOR”

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “ENFLASYON  ORANININ YANINDA SEYYANEN ZAM DA İSTİYORUZ”

Gürel, “Altın uzun vadede her zaman faiz ve dövizden daha karlıdır”

KSO Başkanı Zeytinoğlu sanayi üretim endeksini değerlendirdi

Gölcük Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi’nden esnafa büyük destek MISIRLIOĞLU: “ESNAF KALKINIRSA ŞEHİR KALKINIR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu mayıs ayı enflasyon verilerini değerlendirdi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2