Yalgın Sesigüzel

Tarih: 23.04.2025 13:24

NERDE O ESKİ TÖRENLER

Facebook Twitter Linked-in

Özlem duyduğumuz zamanlar nerde o eski diye başladığımız sözlerimiz her zaman bu yaşam mücadelemizde karşımıza çıkmakta ve çıkmaya da devam etmektedir. Bizim çocukluğumuzda her yıl kutlanılması gereken özel günlerimiz vardı. Halkımız bu özel günlerde çoluk çocuk hep birlikte tertip edilen törenlere katılır milli duyguların an be ana yaşanmasına şahitlik ederdik.

 

Yıllar geçti yıl oldu 2025 ve bizler artık bu duyguları yaşamayı bile özlemişiz. Sabahın erken saatlerinde törenler için okul bahçelerinde son hazırlıklar yapılır kortej için alana doğru yapılan yürüyüşleri bile özledik. Bugün ise Gölcük’de Anıtpark tören alanında gerçekleştirilen Çelenk sunumu ve akabinde her yıl seçilen bir okulun bahçesinde veya salonunda yapılan 23 Nisan töreni dışında bir şeye yok. Eskiden yapılan kortej bile insanları ve çocuklarını mutlu ederdi.

 

Bu gün geldiğimiz noktada sadece protokol töreni dışında 23 Nisan’a özel, kurumlarda ve bazı STK’lar da devir teslim törenleri yapıldı. Koltuklar çocuklara devredildi istekleri, talepleri olup olmadığı soruldu hediyeler verildi ikramlar yapıldı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni ve diğer törenler artık eskisi gibi kutlanılmıyor. İçimizdeki özlem giderek daha da büyüyor. Dudaklardan hep aynı sözler dökülüyor Nerde o eski törenler diye.

 

Hayat devam ediyor ve bizler bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını Merkez üssü Silivri de olan 5.9 ve 6.02 büyüklüğündeki sarsıntıların gölgesinde yaşayarak kutlamaya çalışıyoruz. Yaşanan bu artçılar neticesinde Cadde ve sokaklarda bir anda insanların telaş içinde bulundukları yerlerden çıkmalarına neden oldu. Bir yandan AFAD diğer yandan Kandilli Rasathanesi açıklamalarda bulunurken, TV’ler Son Dakika diyerek altyazı geçmeye başladılar.

 

İletişim bir süre kesilirken insanlar bir birlerini aramakta biran sıkıntı yaşasa da akabinde her şey normale döndü. Bu bize bir şey hatırlattı mı? Deprem uzmanları olası bir İstanbul depreminde sizler hissedeceksiniz zira 17 Ağustos Gölcük depreminde aynısını bizler hissetmiştik demişlerdi. Bu gün bu özel günde yaşanan bu sarsıntı bize bir şeyler hatırlattı mı? Ülke olarak fay hatlarının üzerinde olan bir coğrafya sahibiz. Depremi yaşamaya devam edeceğiz peki böylesi bir afet olayına hazırlıklımıyız? Bilemiyorum! 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramı, Depremin sarsıntılarıyla yaşanılan bir gün olarak tarihe geçmiş oldu. Tüm Türkiye’ye geçmiş olsun. 

 

 


Orjinal Köşe Yazısına Git
— KÖŞE YAZISI SONU —